Șeful IJ a contestat în instanță soluția DNA privind apartenența la masonerie

Șeful IJ a contestat în instanță soluția DNA privind apartenența la masonerie

Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a contestat în instanță soluția Direcției Naționale Anticorupție de clasare a dosarului în care s-au efectuat cercetări cu privire la nespecificarea, în declarația sa de interese, că ar fi făcut parte din masonerie.

"Sunt împuternicit de inspectorul șef să vă comunic faptul că a formulat plângere la instanță împotriva soluției Direcției Naționale Anticorupție. În opinia inspectorului șef, orice apreciere venită din partea unui magistrat cu privire la o cauză aflată pe rol contravine normelor deontologice", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că Lucian Netejoru a contestat decizia DNA în instanță pe motiv că faptele lui nu există, și nu că acestea au fost prescrise.

Luni, într-un interviu la Europa FM, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că procurorii au constatat că inspectorul șef al IJ a făcut parte din masonerie și nu a declarat acest lucru, însă cauza a fost clasată pe motiv de prescriere a faptelor.

"Nu a fost niciodată începută urmărirea penală in personam, s-au făcut verificări doar cu privire la faptă. În urma verificărilor, noi am constatat că într-adevăr inspectorul șef a făcut parte din masonerie, într-una dintre declarații nu a declarat acest lucru, deși era obligat, am dispus clasarea pe motiv că faptele s-au prescris și am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la această situație", a precizat Kovesi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!