Șeful OMS: Cazurile de infectare cu coronavirus din afara Chinei ar putea fi „scânteia unui incendiu mai mare”

Șeful OMS: Cazurile de infectare cu coronavirus din afara Chinei ar putea fi „scânteia unui incendiu mai mare”

Șeful OMS: Cazurile de infectare cu coronavirus din afara Chinei ar putea fi „scânteia unui incendiu mai mare”.

Peste 100 de persoane au murit luni din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, iar numărul total al deceselor a depăşit 1.000, conform CNN. În China sunt peste 42.600 de cazuri de îmbolnăvire. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi ”scânteia care devine un incendiu mai mare”, iar oamenii nu trebuie să permită ca epidemia să scape de sub control, relatează Reuters.

Oficialii OMS sunt îngrijoraţi de noile cazuri îmbolnăvire cu coronavirus apărute în Marea Britanie şi în Franţa, unde transmiterea virusului nu are legătură cu un istoric de călătiorie în China.

”Detectarea acestui număr mic de cazuri ar putea fi scânteia care devine un incendiu mai mare, dar pentru moment este doar o scânteie”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în condiţiile în care cinci britanici au contractat virusul într-o staţiune alpină din Franţa, iar luni Marea Britanie a confirmat noi cazuri având legătură cu un britanic care a participat la o coferinţă în Singapore.

Scopul OMS este să prevină răspândirea virusului.

Un număr de 108 de persoane au murit luni, în China din cauza coronavirusului, bilanţul deceselor ajungând la 1.016, conform datelor existente marţi dimineaţă. Alte două decese s-au înregistrat în afara Chinei, în Hong Kong şi în Filipine. Alte 2.478 de cazuri au fost identificate luni în China, numărul îmbolnăvirilor fiind de 42.638, marţi dimineaţă, iar la nivel global, numărul acestora ajungând la 43.090 de persoane. Aproape 4.000 de pacienţi din China au fost vindecaţi şi externaţi din spital.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia