Șeful spionajului ucrainean recunoaște fără menajamente un plan de asasinare a lui Putin

Șeful spionajului ucrainean recunoaște fără menajamente un plan de asasinare a lui Putin

Comandantul secund al serviciilor secrete militare ucrainene spune că spionii de la Kiev încearcă în mod activ să îl ucidă pe Vladimir Putin - iar liderul rus este conștient de acest lucru.

Vladimir Putin FOTO: Profimedia

Vadim Skibitski, adjunctul șefului Direcției principale de informații din Ucraina, a făcut această recunoaștere într-un interviu acordat publicației germane Welt, scrie yahoo.com.

"Putin observă că ne apropiem din ce în ce mai mult de el, dar îi este, de asemenea, teamă să nu fie ucis de propriul popor", a declarat Skibitski, care a descris asasinarea lui Putin ca fiind o prioritate de top.

"Mulți oameni din Rusia încă susțin această "operațiune specială" împotriva Ucrainei, dar datorită rețelelor de socializare și verificărilor telefonice, știm că au murit atât de mulți ruși acum încât îi sperie pe oameni", a mai spus el.

El a spus că planuri similare sunt în lucru pentru fondatorul Wagner Group, Evgheni Prigojin , ai cărui mercenari au fost acuzați de crime de război macabre împotriva trupelor ucrainene.

”Prioritatea noastră este să eliminăm comandantul unității care le ordonă oamenilor săi să atace", a spus el.

Întrebat despre "relația" Kievului cu Prigozhin, Skibitsky a spus fără menajamente: "Încercăm să îl ucidem".

În ceea ce privește cine se află în fruntea listei de lovituri a Ucrainei, el a spus că Putin este numărul unu "pentru că el coordonează și decide ce se întâmplă".

"Dar, în cele din urmă, toată lumea va trebui să răspundă pentru acțiunile sale. Șeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, și ministrul Apărării, Serghei Shoigu, au planificat atacul și acum nu mai pot da înapoi."

Întrebat dacă și propagandiștii, oligarhii și civilii ar fi considerați ținte valide, Skibitsi a răspuns: "Suntem în război și aceștia sunt dușmanii noștri. Dacă o figură importantă produce și finanțează arme pentru Rusia, atunci eliminarea sa ar salva viețile multor civili... Conform convențiilor internaționale, acesta este un obiectiv legitim".

Moscova a acuzat Ucraina că a încercat să îl asasineze pe Putin la începutul acestei luni, într-un atac cu drone nerușinat asupra Kremlinului, deși liderul rus nu a fost prezent în momentul în care dronele au lovit. Înainte de aceasta, la sfârșitul lunii aprilie, Bild a afirmat că serviciile de securitate ucrainene au efectuat o tentativă de asasinat nereușită, trimițând o dronă plină de explozibili pentru a-l ataca pe Putin în timp ce acesta vizita un parc industrial din apropierea Moscovei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...