Șerban Nicolae despre Ponta: Eu respect dreptul la opinie, chiar și al opiniilor proaste

Șerban Nicolae despre Ponta: Eu respect dreptul la opinie, chiar și al opiniilor proaste

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Șerban Nicolae, a afirmat, joi, referitor la acuzațiile fostului premier Victor Ponta, că el respectă dreptul la opinie, chiar dacă e vorba de opinii "proaste".

"Nu am văzut o asemenea declarație. E părerea lui. Tocmai ce spuneam că eu respect dreptul la opinie chiar și al opiniilor proaste", a afirmat Șerban Nicolae, după ce fostul prim-ministru a spus că afectează imaginea PSD întrucât "încă nu și-a dat demisia".

Senatorul PSD a adăugat că nu dorește să comenteze "ce afectează și ce nu afectează imaginea PSD".

"Spre exemplu, unii au mizat în campania electorală pe eticheta de penali pusă pesediștilor. Eu am protestat atunci, măcar sub aspectul incorectitudinii unei asemenea etichete globale, dar electoratul s-a pronunțat atunci mult mai tranșant și ne-am dat seama dintr-o măsurătoare directă, nu sociologică, care e opinia electoratului în legătură cu asemenea etichete sau cu asemenea jocuri de manipulare a imaginii. Din punctul meu de vedere, nu asta e esențial. Cineva a spus că e singurul lucru care ne preocupa în Parlament. Bun, trec peste inepția unei asemenea formulări. Din punctul meu de vedere, cel mai important proiect aflat pe rolul Parlamentului în momentul de față este legea salarizării unitare. Dacă vreți, acolo este miza Guvernului și a PSD, nu la grațiere, la proiecte care nu sunt prevăzute în programul de guvernare", a explicat Șerban Nicolae.

Întrebat dacă pare să reprezinte o aripă ruptă din PSD, el a replicat: "Părem. Nu am cum să fiu o aripă ruptă, când sunt fondator al partidului".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii