Simona Halep s-a oprit în turul al treilea la Indian Wells

Simona Halep s-a oprit în turul al treilea la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de Kristina Mladenovic (Franța) cu 6-3, 6-3, luni, în runda a treia a turneului WTA Premier de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari.

Halep (25 ani) a fost dominată fizic de adversara sa, greșind foarte mult, mai ales în momentele importante ale partidei.

Simona Halep a început bine meciul, cu un break, după 12 minute foarte disputate, dar apoi Mladenovic (23 ani, 26 WTA) a întors scorul (2-1), apoi a fost egalitate (2-2, 3-3), iar franțuzoaica a reușit un break capital la 4-3 în favoarea sa, încheind primul set cu 6-3.

În runda a doua, Halep și-a câștigat serviciul la debut, dar apoi au urmat trei ghemuri luate la rând de adversara sa, care s-a desprins apoi la 5-2, dar nu a fost capabilă să încheie meciul pe serviciul său, Halep salvând trei mingi de meci ajutată și de cele 4 duble greșeli comise de Mladenovic. Kristina Mladenovic a reușit să încheie conturile pe serviciul Simonei, după o oră și 42 de minute de joc.

Mladenovic, cap de serie numărul 28, a reușit 4 ași în acest meci, dar a comis și 8 duble greșeli. Halep a avut o singură dublă greșeală. Diferența s-a făcut la mingile de break, unde Mladenovic a transformat 6 din 12 (jumătate), iar Halep doar 3 din 22 de oportunități create.

Simona Halep, campioană la Indian Wells în 2015, va primi pentru participare un cec de 41.350 dolari și 65 de puncte WTA, dar va pierde locul 4 în clasamentul mondial, având în vedere că anul trecut a ajuns până în sferturi al turneul californian.

Mladenovic conduce acum cu 3-1 în meciurile directe cu Halep, pe care a mai învins-o în 2014, la Paris, în primul tur, cu 7-6 (1), 6-4, și în 2015, la Birmingham, în sferturi, cu 2-6, 6-0, 7-6 (4). Simona câștigase ultimul duel, în 2015, la Cincinnati, în turul al doilea, cu 7-5, 5-7, 6-4.

Halep are în acest an doar 3 victorii și 3 înfrângeri, ea lipsind de pe teren mai bine de o lună după o accidentare la genunchi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria