ȘOC în Guvern! Ministerul Finanțelor DEMOLEAZĂ legea salarizării!

ȘOC în Guvern! Ministerul Finanțelor DEMOLEAZĂ legea salarizării!

Ministerul Finanțelor, condus de Viorel Ștefan, are critici dure la dresa proiectului de lege privind salarizarea unitară, promovat de Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea și elaborat, așa cum am aflat acum câteva zile, de fostul ministru Darius Vâlcov.

Senatorul Florin Citu spune, într-o postare pe Facebook, ca Ministerul Finantelor a trimis in Parlament mai multe „observatii” la legea salarizarii unitare care „demoleaza pur si simplu intregul proiect de lege”. „Isi bat joc de noi”, concluzioneaza Citu.

„Nu doar Liviu, tot psd-ul trebuie sa se apuce de pescuit…! Astazi despre tema zilei, legea salarizarii. Asa cum v-am obisnuit va prezint intotdeauna adevarul despre legile lui Dragnea. Anuntata cu surle si trambite ca cea mai mare realizare a guvernarii Dragnea, legea salarizarii se apropie cu pasi repezi de prapastia promisiunilor psd-iste.

Aprobata in sedinta de guvern din 5 mai 2017, fara sa fie dezbatuta public, si negociata doar cu cateva sindicate de casa, legea a ajuns la parlament in comisii. Aici, stupoare. Consultand legea si punctele de vedere oficiale exprimate fata de aceasta lege am avut un deja-vu. Va aduceti aminte de comisia orodonta de Dragnea pentru verificarea rectificarilor bugetare din anul 2016? PSD tipa ca s-au furat banii pentru ca in final sa vina guvernul, tot al psd-ului, si sa spuna ca a fost de acord cu ce a facut Ciolos si ca nu s-a furat niciun ban. Ilar, nu !?

Asa si acum. Sa va explic de ce:

– psd, dupa ce aproba in sedinta de guvern legea salarizarii prezentata de gratioasa Olguta, o trimite in Parlament. Pana aici totul ok. Cand ajunge legea in Parlament, surpriza. Ministerul de finante care face parte tot din guvernul PSD prezinta o serie de “observatii” care demoleaza pur si simplu intregul proiect de lege. Observatiile minsterului de finante sunt exprimate ca si cum acest minister ar apartine opozitiei. Nu numai ca ma confirma in legatura cu valoarea anvelopei salariale, dar este de acord si cu impactul devastator asupra deficitului bugetar al acestei legi. Tare, nu?

– Eu am estimat ca anvelopa salariala va creste cu 65 miliarde lei, in prezent este la 64 miliardel lei. Adica se va dubla. Ministerul de finante este de acord cu mine si ne da si datele care sustin aceasta estimare. Multumesc! Dar este important sa retineti si voi aceste lucruri.

– Consecventi cu nebunia respectarii cu strictete a programului de guvernare, ministri psd nu comunica intre ei. Asta inseamana ca “specialistii” de la ministrul muncii scriu legi numai sa va pacaleasca .Fara aplicarea acestei legi de la 1 iulie 2017, estimarile mele arata un deficit bugetar de 3.2% in 2017 si de 4% in 2018. Aplicarea legii face ca deficitul bugetar sa creasca in 2017 la aproximativ 4% si in 2018 la aproximativ 5%. Asta in conditiile in care si Comisia Europeana, dupa venirea “boss-ului” Junker la Bucuresti, si-a corectat prognoza in sens negativ pentru cresterea economica, de la 4.4% la 4.3%. Iar FMI are o estimare de crestere economica de doar 4.2% fata de 5.2% cat are guvernul. Ministerul finantelor ma confirma, din nou!

Concluzia este ca: ori ministerul de finante nu face parte din guvernul psd care a aprobat proiectul legii salarizarii (nu o fi fost ministrul de finante la sedinta de guvern cum nu vine la comisii) ori ministerul muncii conduce un guvern, altul decat cel al lui Grindeanu. Oricum ar fi, isi bat joc de noi.”


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?