Solidaritatea Sanitară: Salariații bugetari sunt principalii perdanți ai manevrei politice numită transferul contribuțiilor

Solidaritatea Sanitară: Salariații bugetari sunt principalii perdanți ai manevrei politice numită transferul contribuțiilor

Salariații din sectorul bugetar sunt principalele victime ale manipulării politice numită "transferul contribuțiilor", fiindcă acesta va anula creșterea salariilor bugetarilor cu 25%, transformând-o într-o mare "scamatorie politică", afirmă reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

"În baza seriilor de analize efectuate asupra impactului legii salarizării, Federația Solidaritatea Sanitară constată public că salariații din sectorul bugetar sunt principalele victime ale manipulării politice numită transferul contribuțiilor. Dovada cea mai simplă o constituie faptul că mutarea contribuțiilor va anula mult trâmbițata creștere a salariilor bugetarilor cu 25%, transformând-o într-o mare scamatorie politică, scopul acesteia constituindu-l dorința de a genera iluzia respectării programului de guvernare", se menționează în comunicat.

Sindicaliștii semnalează că transferul contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului înseamnă de fapt adoptarea a două măsuri ce constituie exact "inversul promisiunilor electorale vândute prin intermediul programului de guvernare": modificarea definiției salariului de bază și creșterea impozitării generale asupra salariului.

"Falsificarea politică a noțiunii de salariu nu poate fi prezentată ca o creștere salarială. Indiferent de acuzațiile unora dintre politicieni, majoritatea salariaților sunt mai competenți în calcule matematice decât ei. Considerăm greu de înțeles tăcerea complice a multora dintre federațiile din sectorul bugetar în fața acestei manevre politice care afectează interesele tuturor bugetarilor. O grevă generală a sectorului bugetar este sancțiunea firească ce ar trebui aplicată politicienilor aflați la guvernare care încearcă impunerea acestei agende fiscale ce intră în totală contradicție cu angajamentele pe și le-au asumat față de salariați. Mulțumim confederațiilor sindicale pentru că au înțeles să se alăture luptei declanșate de Federația Solidaritatea Sanitară încă din prima parte a acestui an împotriva transferului contribuțiilor! În acest moment credem că există doar două variante oneste: fie o creștere reală a salariilor bugetarilor cu 25% fie recunoașterea incapacității de a onora o promisiune electorală fără acoperire (cu consecința politică firească). În ambele cazuri este necesară renunțarea la transferul contribuțiilor. Soluția n-o constituie distorsionarea realității pentru a o face să se potrivească cu programul de guvernare, așa cum încearcă Guvernul, ci adecvarea actului de guvernare la structura realității", mai spun reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară.

C.N.S.L.R. — Frăția a anunțat joi începerea procedurilor în vederea declanșării grevei generale în economia națională , sindicatul fiind nemulțumit în principal de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Printre nemulțumiri se numără faptul că vor scădea toate salariile, în principal în mediul privat, și pierderea de locuri de muncă generate de modificările codului fiscal prin care se transferă plata contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, dar și imposibilitatea negocierilor sectoriale și intersectoriale care generează lipsa unei protecții reale ale angajaților, în forma actuală a Legii 62/ 2011, precum și întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariate pentru angajații unor unități publice de asistență socială și medico-socială de peste 4 luni.

Tot joi, Iulian Pope, prim vicepreședintele Federației SANITAS, a anunțat că federația pe care o reprezintă va respecta poziția stabilită în cadrul Consiliului Național și nu va continua acțiunile de protest, dar este solidară cu CNSLR Frăția.

"Poziția federației SANITAS este cea stabilită de Consiliul Național din 26 octombrie, atunci când am decis necontinuarea acțiunilor de protest, având în vedere revendicările SANITAS. Noi ne continuăm negocierile cu Guvernul, respectând principiile pe care le-am stabilit în data de 26 octombrie. Așteptăm de la Guvern modificarea legii 153 (153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice n.r)", a spus Pope.

De asemenea, acesta a adăugat că SANITAS este solidară cu CNSLR Frăția, dar nu vor continua acțiunile de protest și nici nu vor strânge semnături în vederea declanșării unei greve generale în sectorul sanitar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante