SONDAJ la comanda liberalilor: PNL depășește PSD cu aproape patru procente și devine primul partid în intențiile de vot

SONDAJ la comanda liberalilor: PNL depășește PSD cu aproape patru procente și devine primul partid în intențiile de vot

SONDAJ la comanda liberalilor: PNL depășește PSD cu aproape patru procente și devine primul partid în intențiile de vot.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la comanda PNL la finalul lunii februarie și începutul lunii martie, liberalii depășesc cu aproape patru procente PSD în intenția de vot la europarlamentare, în contextul în care și prezența la vot ar crește substanțial față de scrutinul din 2014. Rezultatele sondajului sunt prezentate de Ludovic Orban în ședința Biroului Executiv al PNL, în care se stabilește lista pentru europarlamentare, au declarat surse participante la discuții pentru G4Media.ro .

 Astfel, potrivit sondajului, intenția de vot la alegerile europarlamentare ar fi următoarea:

PNL – 27,9%
PSD – 24,6%
USR-PLUS – 16%
ProRo – 6,7%
ALDE – 11,8%

Rezultatele sondajului indică o creștere a PNL cu peste patru procente din noiembrie 2018 până în martie 2019. În același timp, PSD a pierdut patru procente, iar ALDE – 2,6%.

De asemenea, mai arată studiul, a crescut cu 7% numărul celor care spun că se duc 100% la vot, prezența estimată ajungând la 36 – 40%. În 2014, prezența la vot la alegerile europarlamentare a fost de doar 32,4%.

Sondajul comandat de PNL mai arată și faptul că românii cred în proporție de 78% că direcția în care se îndreaptă țara este greșită și doar 16,3% cred că direcția este bună.

Studiul a fost realizat de PNL cu aceeași casă de sondare cu care a lucrat și în toamna anului trecut, al cărei nume nu l-a făcut public până acum. Potrivit unbor surse liberale, casa de sondare ar fi Novel Research.

La finalul lunii ianuarie, Ludovic Orban a făcut publice rezultatele unui sondaj, realizat la finalul lui 2018 tot cu Novel Research, potrivit căruia peste trei sferturi dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită sub guvernarea PSD-ALDE, în vreme ce intenția de vot în alegeri îi dă pe social-democrații lui Liviu Dragnea la puțin peste 30%, în vreme ce liberalii se situează la 27%. De asemenea, în sondajul liberalilor partidul condus de Dacian Cioloș, PLUS, este cotat la jumătatea scorului USR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”