Sondaj PLUS: Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru PMB, cu 7% peste Gabriela Firea în preferinţele bucureştenilor

Sondaj PLUS: Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru PMB, cu 7% peste Gabriela Firea în preferinţele bucureştenilor

Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan, cei doi candidaţi propuşi de PLUS şi USR pentru Primăria Capitalei, sunt la egalitate în preferinţele bucureştenilor şi oricare dintre ei ar câştiga alegerile, dacă acestea ar fi într-un singur tur, cu 35%, respectiv 36%, comparativ cu Gabriela Firea, care ar obţine 28%.

Informaţiile apar într-un sondaj prezentat marţi de Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

De asemenea, dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 30% dintre respondenţi ar vota cu reprezentanţii Alianţei USR PLUS, în timp ce 25% cu cei ai PNL, iar 16% cu PSD.

"Ce ne arată sondajul este că, în continuare, Alianţa USR PLUS este pe primul loc în alegerile bucureştenilor, la o distanţă măricică de orice alt partid politic. Vedem diferenţa dintre procentul din dreptul meu şi cel din din dreptul Gabrielei Firea (...), asta doar la şase luni de la desemnarea mea în calitate de candidat al PLUS, candidat care se va supune unui proces de alegeri intern în cadrul Alianţei pentru a fi desemnat candidat al Alianţei. Vedem, de asemenea, în acest sondaj, că, dacă Nicuşor Dan ar fi candidatul Alianţei, rezultatul ar fi acelaşi, respectiv 36%, comparat cu 28% Gabriela Firea", a precizat Voiculescu.

PLUS reafirmă că se poziţionează în favoarea organizării alegerilor primare pentru desemnarea candidatului Alianţei USR PLUS la Primăria Capitalei.

"Candidatul Alianţei USR PLUS va fi ales fie prin alegeri primare interne, fie prin alegeri primare externe. În alegeri primare externe am apela la bucureşteni şi i-am chema la urne, ar fi un proces de vot pe care l-am organiza împreună cu societatea civilă în Bucureşti", a menţionat Voiculescu.

El a adăugat că, ulterior acestui proces din interiorul alianţei, şi-ar dori să continue această construcţie prin invitarea altor partide.

"În următoarele săptămâni vom lua decizia asupra procesului şi vom avea, de asemenea, o decizie asupra calendarului. Ce vă putem spune cu siguranţă este că ne dorim responsabilitate. Vom avea discuţii cât se poate de serioase, care să ducă la rezultatul ca doamna Firea să se întoarcă în Voluntari", a afirmat Voiculescu.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4-19 decembrie, la cererea PLUS. La sondaj au participat 1.124 de bucureşteni cu drept de vot la alegerile locale,. Marja de eroare a eşantionului este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 „Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” / Roșia cumpărată de mai bine de o lună nu se descompune nici în bazinul pentru compost