Southern Harvest a mai achiziționat 2.700 de hectare de teren agricol în România

Southern Harvest a mai achiziționat 2.700 de hectare de teren agricol în România

Compania Southern Harvest, o subsidiară a fondului american de investiții american Anholt Services, a anunțat joi că a mai achiziționat 2.700 de hectare de teren agricol în România în urma a două tranzacții separate, informează PRNewswire.

Grație acestor achiziții, suprafața de teren deținută de Southern Harvest în România a crescut cu 45%. Compania precizează că o suprafață importantă a noilor terenuri este cultivată în sistem organic și intenționează să continue să cultive terenul în aceeași modalitate.

"Suntem încântați să putem să ne majorăm amploarea operațiunilor din România într-un mod atât de semnificativ. Aceasta este o dovadă a încrederii în capacitatea echipei noastre manageriale locale de a identifica, achiziționa, integra și îmbunătăți noi suprafețe mari de teren. Mai mult, vedem intrarea noastră pe segmentul agriculturii organice ca parte a eforturilor noastre de a identifica cea mai bună utilizare pentru fermele noastre", a declarat Rudolph Krediet partener la Anholt Services.

În luna aprilie 2014, la câteva luni după ce Romania a liberalizat vânzarea terenurilor agricole către persoane private străine, Southern Harvest a achiziționat o suprafață de aproximativ 6.000 de hectare de teren arabil în România, ca urmare a două tranzacții separate. Potrivit informațiilor apărute atunci în presă, era vorba de două ferme din județul Botoșani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…