SRI a CONFIRMAT că Ghiță și Coldea au fost împreună în concedii/VIDEO

SRI a CONFIRMAT că Ghiță și Coldea au fost împreună în concedii/VIDEO

Adrian Tutuianu, seful comisiei de control SRI, a declarat miercuri ca ancheta interna a SRI a confirmat ca Florian Coldea a fost in vacante cu Sebastian Ghita in insulele Seychelles si in Italia, dar si-a platit cheltuieile. De asemenea, SRI confirmă şi vancaţele exotice petrecute de generalul Elena Istode cu familia Rizea. La finalul audierii sefului SRI, Tutuianu a spus ca nu a putut stabili daca facturile sunt reale. El a mai spus ca exista "o problema de raportare deontologica din partea ofiterilor de informarii cand sunt prezenti in excursii cu membri ai comisiei de control, parlamentari, oameni de afaceri".

Tutuianu a declarat ca seful SRI, Eduard Hellvig, a anuntat ca a dispus elaborarea unui cod deontologic, care va fi public, care sa clarifice conduita unui ofiter SRI in relatie cu terte persoane.

Tutuianu a mai spus ca "trecerea in rezerva a fost considerata oportuna de generalul Coldea".

De asemenea, SRI confirmă şi vancaţele exotice petrecute de generalul Elena Istode cu familia Rizea.

"După cum cunoaşteţi, în presă au apărut câteva fotografii, doamna general a fost prezentă împreună cu familia Rizea la Monaco şi era normal ca noi să cerem să fie lămurite aceste lucruri. Din datele prezentate de SRI, rezultă că a fost prezentă la Monaco şi la Nisa, iar o bună parte din cheltuieli au fost acoperite de doamna general. Aceste vacanţe s-au efectuat în virtutea faptului că doamna general a fost colegă de facultate cu doamna Rizea", a declarat Adrian Ţuţuianu.

Doua rapoarte privind situatia fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea si a generalului de brigada Elena Istode au fost discutate miercuri in cadrul audierilor in Comisia parlamentara de control privind activitatea SRI, la care a participat si directorul Serviciului, a declarat presedintele Comisiei, Adrian Tutuianu.

In curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”