Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ştirbu: Dragoş Pătraru şi directorul de programe al SRTv, invitaţi la Comisia de cultură

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a anunţat marţi că în următoarele două săptămâni vor fi invitaţi la comisie realizatorul Dragoş Pătraru şi directorul de programe al Televiziunii Publice pe tema înregistrărilor apărute în presă în care preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, jigneşte un jurnalist al SRTv.

"Informez publicul (...) că săptămâna viitoare îl vom avea invitat în cadrul dezbaterilor Comisiei pentru cultură pe cel care a fost artizanul acestor înregistrări, pe dl. Dragoş Pătraru, iar săptămâna cealaltă vom avea invitat pe directorul de programe al Televiziunii Române, care în acele înregistrări a spus că de 28 de ani se fură în acea instituţie. Vrem să ştim cine a furat, cine fură şi ce măsuri s-au luat pentru această stare de fapt", a spus Ştirbu.

El a criticat faptul că la propunerea PSD s-a decis ca Doina Gradea să-şi spună punctul de vedere marţi în Comisia de cultură fără a răspunde la întrebări şi a susţinut, alături de reprezentanţii Opoziţiei, că se impune demisia acesteia din funcţie.

"Aşa cum se desfăşoară toate audierile, doamna Doina Gradea trebuia să-şi spună punctul de vedere, iar colegii noştri din comisie ar fi trebuit să-i adreseze întrebări. (...) Astăzi, PSD şi reprezentanţii acestui partid în Comisia pentru cultură au decis că doamna Doina Gradea nu trebuie să răspundă la întrebările pe care colegii din Comisia pentru cultură ar dori să le adreseze. O manieră de lucru incalificabilă, stalinistă, fără precedent în Camera Deputaţilor, se vede clar că colegii noştri de la PSD încearcă să aducă în cadrul Comisiei de cultură maniera prin care Liviu Dragnea conduce PSD şi România. (...) Domniile lor nu au făcut decât să arate încă o dată umbrela politică de care beneficiază directorul general al Televiziunii Publice", a arătat liberalul.

El a subliniat că se impune demisia Doinei Gradea.

"Nu cred că o astfel de persoană care a avut astfel de cuvinte la adresa colegilor domniei sale mai poate să conducă un astfel de colectiv. (...) Din punctul nostru de vedere, cred că demisia este un act care s-ar impune în acest moment", a spus Ştirbu.

Şi deputaţii Iulian Bulai (USR) şi Marius Paşcan (PMP) au criticat faptul că Doina Gradea nu a fost audiată.

"Este incredibil ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României, opoziţia şi parlamentarii au simţit că astăzi comunismul a înviat în România. Este incalificabil să nu respecţi proceduri clasice de audiere (...). Deputaţii PSD au dat dovadă astăzi de cel mai comunist spirit, nu au vrut răspunsuri şi au pus pumnul în gură opoziţiei parlamentare şi cetăţenilor. Noi cerem demisia în continuare a Doinei Gradea, nu mai are parte de încrederea Opoziţiei şi a parlamentarilor care sunt de partea cetăţenilor care trebuie foarte bine informaţi", a afirmat Bulai.

"Ne-am întors, şi acesta este cel mai grav pericol, în vremurile în care la Televiziunea Publică se cânta 'mulţumim din inimă, partidului', 'mulţumim celui mai iubit fiu al poporului', iată îl avem şi astăzi. Acestea sunt vremurile în care nu ai voie nici măcar să adresezi întrebări ca să nu superi protipendada, pe cei potentaţi şi cocoţaţi politic şi care caută într-un fel sau altul modul bolşevic să reintroducă şi în Televiziunea Publică dictatura", a afirmat Paşcan.

Deputatul PMP a criticat şi faptul că o echipă de angajaţi ai TVR merge împreună cu şefa Televiziunii Publice la concursul Eurovision care se va desfăşura la Lisabona, în Portugalia. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

3 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

4 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

5 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia