ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 IUNIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 IUNIE

Președintele Klaus Iohannis solicită soluționarea urgentă a crizei din interiorul coaliției de guvernare, pentru a se evita instabilitatea politică, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

* Social-democrații se reunesc în Comitetul Executiv Național la sediul central al PSD, la ora 14,00, potrivit unor surse din partid.

* Demisiile miniștrilor au fost înregistrate la Secretariatul General al Guvernului și la cabinetul premierului, cu excepția miniștrilor Toader și Jianu, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale. Ulterior, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că și-a depus demisia din funcție, "exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului". Miercuri seara, președintele PSD, Liviu Dragnea, preciza că ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu, și-a trimis demisia pe mail.

* Premierul Sorin Grindeanu afirmă că forța Partidului Social Democrat stă în sutele de mii de membri care au dus formațiunea spre victorie și le-a transmis acestora să nu le fie frică să susțină "partea bună".

* Președintele PMP Traian Băsescu susține că "dramoleta politică a PSD" a fost montată de doi foști membri PDL, oameni "care știu cum se distruge un partid din interior" — Darius Vâlcov și Liviu Dragnea.

* Ministrul de Interne, Carmen Dan, a respins ideea că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar conduce excesiv și autoritar partidul, subliniind că activitatea Guvernului trebuia să se axeze pe solidaritate. "Nu am avut niciun moment sentimentul că aș fi condusă, nici politic, nici administrativ", a spus ea.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro