ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 IULIE

Partidul Național Liberal va sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituțională ordonanța privind CAS și CASS în cazul celor cu contracte part-time, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban. În replică, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a apreciat că demersul PNL nu va avea câștig de cauză.

* Premierul Mihai Tudose a declarat, după ședința Biroului Permanent Național al PSD, că nu este interesat să preia conducerea partidului, așa cum a insinuat fostul prim-ministru Victor Ponta. "În niciun caz nu mă interesează așa ceva", a spus Tudose.

* Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, amenință cu declanșarea de proteste dacă polițiștii nu vor primi mai multe fonduri. "Ne consultăm membrii și, dacă nu vom primi răspunsuri ferme, scurte, în termen de o săptămână, vom face ce ne permite legea: mitinguri, pichetări și ce Dumnezeu vom putea face, cu respectarea legii", a afirmat Coarnă, după întâlnirea cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

* Peste 2.800 de pompieri, cu 470 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină pentru diminuarea efectelor vijeliilor și ploilor abundente însoțite de grindină care se prefigurează începând de luni seară în 30 de județe din Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Moldovei și vestul Munteniei, aflate sub Cod galben.

* Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și efectuează verificări prealabile în legătură cu afirmațiile fostei șefe a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, care susține că procurorii DNA Ploiești i-ar fi cerut să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță.

* România are gradul cel mai mare de instabilitate ministerială, urmată la mare distanță de Polonia și Italia — este principala concluzie a unui studiu publicat de Centrul pentru promovarea Participării și Democrației (CPD) din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. În cadrul analizei au fost sintetizate date publice din 9 state (România, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Bulgaria, Polonia, Ungaria), în legătură cu guvernul central/ federal și cu 6 ministere centrale/ federale (Educație, Sănătate, Apărare, Afaceri Externe, Afaceri Interne, Transporturi), iar scopul analizei este să verifice nivelul de incertitudine și de instabilitate ministerială, măsurabil prin numărul de persoane care au ocupat postul de prim-ministru, respectiv de ministru pentru un domeniu.

* România a ocupat primul loc în Europa și s-a clasat între primele 5 țări din lume la Olimpiada Internațională de Fizică, elevii români cucerind patru medalii de aur și una de argint, a informat Ministerul Educației Naționale. Au luat medalii de aur Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu și Petru Cotruț (elevi la Liceul Internațional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a, Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila). Medalia de argint a fost câștigată de Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante