SUA: Anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba de trafic de persoane în accidentul de marţi de la graniţa cu Mexicul

SUA: Anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba de trafic de persoane în accidentul de marţi de la graniţa cu Mexicul

Agenţia SUA pentru imigraţie şi vămi (ICE) a deschis o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba de trafic de persoane în accidentul produs marţi pe o şosea din apropiere de graniţa cu Mexicul, soldat cu moartea a cel puţin 13 oameni, dintre care 10 erau mexicani, relatează miercuri Reuters.

Personalul consular "a confirmat din nefericire moartea a 10 mexicani, deocamdată", a transmis pe Twitter Robert Velasco, director pentru America de Nord în ministerul de externe mexican.

Victimele călătoreau într-un SUV supraîncărcat care a intrat în coliziune cu un tir pe o şosea din sudul Californiei, la circa 16 km nord de graniţă. În maşină se aflau cel puţin 25 de oameni, iar între cei morţi, care aveau vârste între 15 şi 53 de ani, se numără şi şoferul SUV-ului, care avea 22 de ani, a menţionat Omar Watson, şeful securităţii rutiere californiene.

Potrivit oficialilor americani, şi majoritatea supravieţuitorilor sunt hispanofoni, dar este prea devreme să se spună dacă ocupanţii SUV-ului erau sau nu lucrători migranţi.

Zona cunoscută ca "Imperial Valley" în care s-a produs accidentul, în apropierea oraşelor californiene Holtville şi El Centro, este un important producător agricol, în pofida faptului că se află în deşert, datorită irigării cu apele fluviului Colorado. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”