SUA: Fiul cel mare al lui Donald Trump va fi audiat public în cursul toamnei

SUA: Fiul cel mare al lui Donald Trump va fi audiat public în cursul toamnei

Fiul cel mare al președintelui Statelor Unite, Donald Trump Jr., va depune public mărturie în Congres în fața parlamentarilor care anchetează asupra unei eventuale înțelegeri secrete cu Rusia în timpul campaniei tatălui său în 2016, a afirmat senatoarea democrată Dianne Feinstein, citată de AFP.

"Va fi în această toamnă, știu asta", a declarat duminică dimineață Dianne Feinstein într-un interviu acordat canalului CNN, confirmând prima audiere publică a unui membru al familiei lui Donald Trump în legătură cu Rusia.

"Don Jr." a mai petrecut cinci ore, cu ușile închise, pentru a răspunde la întrebările anchetatorilor din cadrul Comisiei juridice a Senatului, la 7 septembrie.

Ginerele președintelui, Jared Kushner, a dat și el explicații, cu ușile închise, în iulie, mai multor comisii parlamentare.

Congresmenii vor însă ca diferiții protagoniști să explice în public și sub jurământ contactele lor cu rușii înainte și după alegerile din noiembrie 2016.

Toți au respins orice înțelegere secretă cu Moscova, afirmând că au fost discuții banale sau fără importanță în cadrul campaniei electorale.

Pentru fiul lui Trump, coordonator și el al afacerilor familiei, o anumită întâlnire îi interesează pe anchetatori. În iunie 2016, s-a grăbit să primească la Trump Tower o avocată venită de la Moscova și care i-a fost prezentată ca "avocata guvernului rus", Natalia Veselnițkaia, capabilă să ofere informații compromițătoare despre Hillary Clinton.

În cele din urmă, întâlnirea s-a încheiat fără vreun rezultat, s-a apărat el. Cu toate acestea, anchetatorii vor să știe dacă tatăl lui era la curent cu ceea ar putea fi o tentativă de înțelegere secretă.

Audierea parlamentară nu a fost anunțată oficial de comisie, controlată de republicani. Dacă Donald Trump Jr. refuză invitația să depună mărturie, Congresul ar putea să îi trimită o citație.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...