SUA instituie sancţiuni împotriva fiilor vitregi ai lui Nicolas Maduro

SUA instituie sancţiuni împotriva fiilor vitregi ai lui Nicolas Maduro

SUA au instituit sancţiuni joi împotriva a zece persoane, printre care şi trei fii vitregi ai preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro, şi a unui număr de 13 entităţi, potrivit site-ului Departamentul Trezoreriei, relatează Reuters.

Motivul noilor sancţiuni este implicarea într-o reţea care a furat sute de milioane de dolari din contracte pentru importul de alimente, într-o perioadă în care naţiunea sud-americană se confirmă cu criză alimentară generalizată.

Reţeaua vizată de sancţiunile impuse joi ar fi fost condusă de Alex Saab, un om de afaceri columbian care se afla pe radarul autorităţilor americane de doi ani după ce a primit un mare număr de contracte din partea guvernului socialist al lui Maduro.

Departamentul Trezoreriei susţine că Saab a folosit o reţea de firme fantomă de pe întreg globul pentru a ascunde profiturile uriaşe din contractele încredinţate direct pentru exploatarea aurului şi importul de alimente.

Unele contracte ar fi fost obţinute prin mituirea copiilor primei doamne Cilia Flores, Walter, Yosser şi Yoswal Gavidia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu