SUA: Nu este nevoie ca Trump să fie testat pentru Covid-19 (medicul Casei Albe)

SUA: Nu este nevoie ca Trump să fie testat pentru Covid-19 (medicul Casei Albe)

Preşedintele american Donald Trump nu va fi testat pentru Covid-19, în ciuda faptului că a intrat în contact cu doi oficiali brazilieni la Mar-a-Lago săptămâna trecută, care de atunci au fost testaţi pozitiv pentru virus, se arată într-o scrisoare a medicului preşedintelui, citată sâmbătă de DPA şi Reuters.

Casa Albă a dat publicităţii o scrisoare oficială din partea medicului preşedintelui, Sean Conley, care afirmă că interacţiunile lui Trump au fost clasificate ca având un "risc scăzut de transmitere".

"Expunerea preşedintelui la primul individ a fost extrem de limitată (fotografie, strângere de mână), şi, deşi el a petrecut mai mult timp în apropierea celui de-al doilea caz, toate interacţiunile au avut loc înainte de debutul oricărui simptom", potrivit scrisorii medicului.

Scrisoarea adaugă că nu există "niciun indiciu pentru autocarantină în acest moment" şi că "având în vedere că însuşi preşedintele rămâne fără simptome, testarea pentru COVID-19 nu este indicată în prezent".

Săptămâna trecută, Trump a luat parte la un dineu cu secretarul comunicaţiilor brazilian, Fabio Wajngarten, despre care oficiali brazilieni afirmă că acum a fost testat pozitiv pentru coronavirus, aminteşte Reuters.

Medicul Casei Albe Sean P. Conley a anunţat că un alt invitat la dineul de la Mar-a-Lago cu care preşedintele a intrat în contact pentru scurt timp a început să prezinte simptome de Covid-19 trei zile mai târziu şi de atunci a fost confirmat cu acest virus.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga