SUA: Poliția caută un bărbat de 28 de ani în legătură cu atentatul de la New York

Poliția din New York a pus în aplicare luni un mandat de percheziție în cazul unui bărbat de 28 de ani, Ahmad Khan Rahami, pe care intenționa să-l interogheze în legătura cu explozia unei bombe la New York, sâmbătă seara, care s-a soldat cu 29 de răniți, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al poliției din New York, J. Peter Donald, a transmis pe Twitter o fotografie a suspectului. Primarul orașului, Bill De Blasio, intervievat de canalul de televiziune CNN, a precizat că bărbatul poate 'fi înarmat și periculos'. Ahmad Khan Rahami este de origine afgană și locuiește în New Jersey, în apropiere de statul New York.

Potrivit Reuters, FBI-ul a percheziționat luni dimineața o locație în Elizabeth, New Jersey, a anunțat primarul după ce autoritățile au detonat un dispozitiv explozibil lăsat într-o gară din oraș, fiind una dintre cele cinci potențiale bombe găsite la fața locului.

'FBI pune în aplicare un mandat de percheziție', a declarat primarul din Elizabeth, Christian Bollwage, potrivit CNN. 'Vor fi acolo în următoarele ore, căutând în această locație pentru a găsi orice dovadă posibilă, fie că este în legătură cu acest incident sau cu cel din Chelsea".

Cinci persoane au fost reținute duminică seara în legătură cu atacul de sâmbătă asupra cartierului Chelsea din New York, au informat mai multe canale media americane, în timp ce un alt dispozitiv suspect a fost descoperit în New Jersey.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…