SUA: Trump afirmă că a convenit în mare parte cu Ryan asupra securității frontierelor, comerțului și armatei

SUA: Trump afirmă că a convenit în mare parte cu Ryan asupra securității frontierelor, comerțului și armatei

Candidatul republican la alegerile prezidențiale Donald Trump a declarat joi că el și speaker-ul Camerei Reprezentanților SUA Paul Ryan au convenit în mare parte asupra unor probleme ca securitatea frontierelor, comerțul și întărirea forțelor armate, informează Reuters.

"Cred că în cea mai mare parte suntem de acord asupra unei mulțimi de diferite probleme", a afirmat Trump într-un interviu urmând a fi difuzat mai târziu în timpul serii de joi de Fox News.

"Mă simt foarte puternic cu privire la securitatea frontierelor. Mă simt foarte puternic în legătură cu comerțul. Mă simt foarte puternic asupra consolidării militare. Într-o mare măsură, cred că Paul este de asemenea", a spus Trump.

Trump și Ryan au avut o întâlnire extrem de anticipată joi la Washington, pentru a încerca să elimine divergențele înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie, amintește Reuters.

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump și șefii partidului au avut joi primele discuții la Washington pentru a pune capăt diviziunilor interne profunde și a face front comun împotriva democratei Hillary Clinton, amintește France Presse, pe de altă parte.

"Deși suntem sinceri cu privire la diferențele noastre, am constatat că există de asemenea mai multe terenuri de înțelegere", au declarat într-un comunicat comun Donald Trump și Paul Ryan, omul forte al Congresului, președintele Camerei Reprezentanților și cel mai înalt responsabil republican care a refuzat până acum să îl sprijine în mod oficial pe candidatul la prezidențiale.

"A fost prima noastră întâlnire, dar un pas pozitiv spre reunificare", au estimat ei.

"Statele Unite nu își pot permite patru ani suplimentari cu o Casă Albă Obama, reprezentată de Hillary Clinton. De aceea, este crucial ca republicanii să se adune în jurul principiilor noastre comune, promovând un program conservator și făcând tot posibilul pentru a câștiga în această toamnă", au adăugat ei, aparent dornici să atenueze, cel puțin în public, divergențele — chiar dacă Paul Ryan încă nu a anunțat că îl sprijină pe Donald Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?