Sub semnul războiului: elevi din Rusia țin buchete de flori cu litera Z la începerea anului școlar

Sub semnul războiului: elevi din Rusia țin buchete de flori cu litera Z la începerea anului școlar

Noul an școlar a început în Rusia sub semnul literei Z, simbolul invaziei Ucrainei fiind inscripționat inclusiv pe buchetele de flori pe care le purtau copiiii în brațe.

Copiii ruși au buchete de flori inscripționate cu simbolul invaziei Ucrainei. Foto Facebook

De la 1 septembrie, în Federația Rusă, a intrat în vigoare decizia Ministerul Educației de la Moscova care aduce mai multe schimbări în procesul de învățământ, scrie HotNews .

Elevii nu vor rămâne singuri în fața războiului informațional, pornit împotriva țării noastre”, a explicat măsurile propuse ministrul Educației din Federația Rusă, Serghei Kravtsov.

Astfel, potrivit deciziei ministerului, în toate școlile din această țară, fiecare săptămână va începe cu arborarea drapelului Federației Ruse în sediul instituțiilor de învățământ și intonarea imnului de stat.

De asemenea, vor fi organizate ore suplimentare cu tema generică „Discuții despre temele importante” (“Разговоры о важном”). Potrivit noilor prevederi, într-un an școlar vor avea loc 34 astfel de lecții.

În același timp, măsurile sunt completate de materiale didactice în care sunt descrise scopurile acestora.

Dacă pentru copiii mai mici se propune așa-zisa „educație patriotică” cu predare informațiilor generale despre țară, simbolurile statale, istorie etc, pentru cei din clasa a XI-a, ultima în sistemul de învățământ din Rusia, rezultatul așteptat de la aceste lecții îl reprezintă „înțelegerea de către elevi a scopurilor „operațiunii speciale militare”, dar și a faptului că locuitorii „LNR” și „DNR” (așa-zisele republici Donețk și Lugansk) sunt ruși, motiv pentru care este important să fie întorși în Rusia.

Iar militarii sunt, desigur, „eroi”.

Între timp, unii părinți și profesori au decis să completeze ideile Ministerului Educației cu propria versiune despre educația patriotică.

La 1 septembrie, când în școlile din Federația Rusă s-a dat startul noului an de studii, pe rețelele sociale, dar și în presa locală, au apărut mai multe fotografii care demonstrează propaganda pentru război din sistemul educațional din Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante