SURSE PSD va depune luni propria moțiune de cenzură și va încerca să o promoveze în Parlament înaintea celei inițiate de USR PLUS și AUR

SURSE PSD va depune luni propria moțiune de cenzură și va încerca să o promoveze în Parlament înaintea celei inițiate de USR PLUS și AUR

Partidul Social Democrat se pregătește luni să depună propria moțiune de cenzură, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid .

Social-democrații vor să le ia fața celor din USR PLUS și AUR, care au depus încă de vineri moțiuena de cenzură, dar nu au putut să o înregistreze din cauza boicotului PSD în birourile permanente reunite ale Parlamentului.

De altfel, mai mulți lideri PSD au dat semnale publice în ultimele 24 de ore că vor să promoveze propria moțiune de cenzură. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Alfred Simonis au scris pe Facebook că nu doar premierul Cîțu trebuie să plece, ci și miniștrii USR PLUS.

Potrivit surselor G4Media.ro, liderii PSD vor să îndeplinească formalitățile parlamentare pentru propria moțiune mai rapid decât cele necesare moțiunii USR PLUS – AUR, astfel încât moțiunea lor să intre prima la vot.

Moțiunea de cenzură a PSD, prezentată încă de joia trecută, este un rechizitoriu dur atât la adresa premierului Florin Cîțu, dar și la adresa multora dintre miniștrii USR PLUS, ceea ce a făcut ca liderii USR PLUS să evite semnarea ei și să caute o alianță conjuncturală cu AUR.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria