Tăriceanu: Sunt bucuros că Senatul a respins cererea de reexaminare a președintelui referitoare la eliminarea a 102 taxe și impozite

Tăriceanu: Sunt bucuros că Senatul a respins cererea de reexaminare a președintelui referitoare la eliminarea a 102 taxe și impozite

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că este bucuros că instituția pe care o conduce a respins cererea de reexaminare înaintată de șeful statului cu privire la propunerea de lege prin care sunt eliminate 102 taxe și impozite, motivând că prin acest act normativ este materializată intenția PSD și ALDE de reducere a "poverii fiscale".

"Sunt foarte bucuros că ieri Senatul, cu o majoritate clară, a respins cererea de reexaminare a președintelui. În acest fel am dat posibilitatea prin trimiterea proiectului la Cameră să facem și pasul următor și am convingerea că și la nivelul Camerei Deputaților va exista aceeași disponibilitate și celeritate pentru a parcurge și această ultimă etapă, în așa fel încât îmi exprim speranța ca la 1 ianuarie această lege să intre în vigoare spre beneficiul cetățenilor", a afirmat Tăriceanu, miercuri, la Senat.

El a explicat că există un angajament al PSD și ALDE de a merge pe direcția unei relaxări fiscale.

"Există un angajament PSD și ALDE de a merge pe direcția unei relaxări fiscale, a unei simplificări a procedurilor administrative, a adoptării unui pachet de măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor pentru a reduce birocrația, pentru a reduce povara fiscală. Și această intenție a fost materializată în proiectul de lege care a fost adoptat de Parlament de eliminare a 102 taxe și impozite", a adăugat Tăriceanu.

Senatul a respins marți cererea de reexaminare înaintată de președintele Klaus Iohannis cu privire la propunerea de lege prin care sunt eliminate 102 taxe, adoptând inițiativa în forma transmisă spre promulgare.

S-au înregistrat 82 de voturi pentru raportul Comisiei de buget, care propunea admiterea legii în forma transmisă la promulgare și respingerea cererii de reexaminare. Au fost 32 de voturi împotrivă și nicio abținere.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...