Tenis: Djokovic a criticat gazonul de la Wimbledon

Tenis: Djokovic a criticat gazonul de la Wimbledon

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 4 mondial, a criticat gazonul de la turneul de la Mare Șlem de la Wimbledon, după ce s-a calificat fără emoții în sferturile de finală în urma victoriei în trei seturi, 6-2, 7-6 (7/5), 6-4, în fața francezului Adrian Mannarino, informează AFP.

Fost lider mondial, triplu câștigător al turneului londonez (2011, 2014, 2015), Djokovic s-a impus în meciul de marți deși a avut dureri la umărul drept. El a fost masat de un kinetoterapeut și a cerut să vadă un medic la începutul partidei, după doar trei ghemuri.

"Vom vedea cu umărul meu. E o problemă mai veche, dar nu mă împiedică să joc", a afirmat sârbul după meci, el criticând totodată starea ierbii de pe "Arena centrală".

"Terenurile nu sunt super în acest an și mulți jucători gândesc la fel ca mine. Sunt sigur că grădinarii sunt cei mai buni din lume, însă iarba rămâne suprafața cel mai greu de menținut în stare bună", a explicat Djokovic. El i-a atras atenția arbitrului de scaun că există "o gaură în mijlocul terenului".

O serie de jucători și jucătoare s-au plâns în acest an de starea terenului, printre ei fiind N.1 mondial și deținătorul titlului, britanicul Andy Murray, care a găsit venerabila Arena centrală de calitate mai proastă decât anii trecuți.

După meciul cu Djokovic, Mannarino a estimat că iarba de pe Arena centrală "nu e atât de distrusă ca celelalte".

Meciul dintre Djokovic și Mannarino, inițial prevăzut în programul de luni, a fost amânat de organizatori pentru marți din cauza întunericului, întrucât partida dintre Gilles Muller și Rafael Nadal s-a încheiat foarte târziu, luxemburghezul învingându-l pe spaniol cu 15-13 în setul cinci.

În sferturi, Djokovic îl va întâlni pe cehul Tomas Berdych, nr. 15 mondial și semifinalist în 2016, care luni a avut nevoie de cinci seturi, 6-3, 6-7 (1/7), 6-3, 3-6, 6-3, pentru a trece de austriacul Dominic Thiem, cap de serie nr.8.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...