Tenis: Djokovic i-a oferit racheta sa unui băiat care l-a susţinut pe parcursul finalei cu Tsitsipas

Tenis: Djokovic i-a oferit racheta sa unui băiat care l-a susţinut pe parcursul finalei cu Tsitsipas

Un tânăr suporter care l-a încurajat şi l-a aclamat pe Novak Djokovic în cele patru ore şi unsprezece minute ale finalei ediţiei din acest an a turneului de la Roland Garros, a avut parte de o mare surpriză, tenismanul sârb oferindu-i racheta sa după victoria obţinută în faţa grecului Stefanos Tsitsipas (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4).

Chestionat pe această temă la conferinţa de presă, Djokovic a explicat de ce a vrut să facă acest gest: "Nu îl cunosc pe băiatul acesta, dar l-am auzit pe tot parcursul jocului. Mai ales când eram condus cu două seturi la zero. M-a încurajat şi chiar mi-a dat sferturi tactice. M-a antrenat, la propriu. Mi s-a părut un lucru extraordinar. Iar după meci am simţit că trebuie să-i dau racheta, pentru a-i arăta cât sunt de recunoscător pentru că m-a susţinut şi m-a încurajat".

Novak Djokovic a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, după cel obţinut în 2016, ajungând la un total de 19 trofee de Mare Şlem , cu unul mai puţini decât marii săi rivali din circuitul profesionist, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal.

Sârbul este însă singurul jucător din era open (după 1968), care a reuşit să câştige de cel puţin două ori pe parcursul carierei cele patru mari turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…