Tenis: Federer vrea o ''revoluţie'' pe reţelele de socializare

Tenis: Federer vrea o ''revoluţie'' pe reţelele de socializare

Într-un interviu acordat ediţiei britanice a GQ Magazine în luna iulie şi publicat luni, tenismanul Roger Federer şi-a exprimat opinia în legătură cu importanţa reţelelor de socializare şi a relaţiilor dintre presă şi jucători, scrie site-ul eurosport.fr .

La fel ca Naomi Osaka, elveţianul crede că formatul conferinţei de presă ar putea fi regândit şi a cerut un fel de masă rotundă în privinţa acestui subiect.

Până acum, Federer nu se mai exprimase în legătură cu problemele cu care se confruntă de mai multe luni Naomi Osaka, care a pus pe tapet, înainte de a se retrage de la Roland Garros, subiectul tabu al sănătăţii mintale a sportivilor de înalt nivel.

"În primii zece ani ai carierei mele, nu existau reţele de socializare, poate că eu aveam doar un site de internet. În următorii zece ani, reţelele sociale erau pretutindeni. Nu-mi pot imagina cum aş fi gestionat această situaţie la începutul carierei. La 10 comentarii sub o postare, există unul negativ şi, bineînţeles, te concentrezi asupra lui. E destul de oribil. Trebuie să ne amintim că sportivii sunt profesionişti, dar şi oameni", consideră el.

Deşi a arătat de-a lungul anilor că se simte în largul său în conferinţele de presă, în care a trecut frecvent de la o limbă la alta (engleză, franceză, germană), Federer consideră că formatul nu este complet mulţumitor. "Cred că sunt unul dintre sportivii care au participat la conferinţe de presă şi sunt de acord (cu Osaka - n. r.): este întotdeauna la fel. Întotdeauna", a constatat el.

Federer a cerut o reformă care nu seamănă totuşi cu o cenzură: o masă rotundă cu toţi actorii implicaţi. "Avem nevoie de o revoluţie. Sau măcar de o evoluţie faţă de ce se întâmplă astăzi", a spus elveţianul.

Rămâne de văzut dacă acest apel vibrant al celei mai mari vedete a tenisului mondial nu va rămâne literă moartă. În urmă cu ceva mai mult de un an, acelaşi Federer a cerut o fuziune între ATP şi WTA. De atunci, această perspectivă pare în continuare foarte îndepărtată. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa