Tenis: Kiki Bertens se retrage din circuitul profesionist la sfârşitul sezonului

Tenis: Kiki Bertens se retrage din circuitul profesionist la sfârşitul sezonului

Jucătoarea olandeză de tenis Kiki Bertens, în vârstă de 29 ani, a decis să se retragă din circuitul profesionist la finalul acestui sezon, informează agenţia DPA.

Bertens a făcut acest anunţ miercuri, în cursul unei conferinţe de presă, precizând că pandemia de coronavirus care a bulversat tenisul profesionist anul trecut şi accidentarea la tendonul lui Ahile, care continuă să îi facă probleme, sunt principalele motive ale hotărârii sale.

"Am decis ca acesta să fie ultimul meu sezon în tenis. Am dat întotdeauna totul pe teren, însă acum lucrurile nu mai funcţionează. Nu mai există echilibru între munca mea zilnică şi satisfacţia pe care aceasta mi-o aduce, aşa că mă retrag", a spus Betens, declarându-se totodată "pregătită să înceapă un nou capitol al vieţii" sale.

"Voi da totul pentru a-mi încheia cariera în cel mai bun mod posibil", a adăugat ea.

Câştigătoarea a 10 titluri WTA la simplu şi 20 la dublu, Kiki Betens a atins cea mai înaltă poziţie a sa în urmă cu doi ani, când s-a aflat pe locul 4 în ierarhia mondială.

Bertens ocupă în prezent a 20-a poziţie în clasamentul WTA, iar cea mai bună performanţă a sa în Marele Şlem a realizat-o în 2016, când a atins semifinalele la Roland Garros, unde anul acesta a fost eliminată în primul tur de Polona Hercog.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro