Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Doha (WTA)

Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Doha (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, miercuri seara, în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.113.000 dolari, după ce Magdalena Rybarikova (Slovacia) a abandonat la scorul de 6-7 (6), 6-2, 3-0.

Niculescu (30 ani, 92 WTA), venită din calificări, continuă astfel evoluţiile remarcabile de la Doha, unde l-a învins anterior, printre altele, pe Andrea Petkovic şi Maria Şarapova.

Monica a fost declarată învingătoare după două ore şi 16 minute de joc disputat, Rybarikova (29 ani, 18 WTA) retrăgându-se din cauza unor probleme medicale la un picior.

Primul set a fost foarte echilibrat, Monica a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi Rybarikova a trecut la cârmă şi a avut avantaj, existând nu mai puţin de opt break-uri consecutive. Niculescu a condus cu 4-1 şi 6-3 în tiebreak, însă a ratat trei mingi de set şi jucătoarea din Slovacia s-a impus cu 8-6, după cinci puncte consecutive.

În actul secund, Monica a fost şi mai decisă şi a condus cu 3-0 şi 5-1, încheind setul cu 6-2. Niculescu a avut şi un început excelent de set decisiv, în care a condus cu 3-0, moment în care Rybarikova s-a retras.

Monica are acum 5-3 în meciurile directe cu Rybarikova.

Niculescu şi-a asigurat un cec de 33.750 dolari şi 135 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, numărul unu mondial, care a dispus cu 6-2, 6-0 de Carina Witthoeft (Germania). Wozniacki a câştigat toate cele opt confruntări cu Monica Niculescu. Doar ultimul meci dintre ele a fost de trei seturi, câştigat de daneză cu 7-5, 6-7 (3), 6-4, anul trecut, la Madrid.

Niculescu e a treia românca ajunsă în optimi la Doha, după Simona Halep (6-3, 6-0 cu Ekaterina Makarova) şi Sorana Cîrstea (7-5, 6-4 cu Elise Mertens). Miercuri seara joacă şi Mihaela Buzărnescu în turul al doilea, cu letona Jelena Ostapenko. AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…