Tenis: Monica Niculescu şi Jelena Ostapenko au pierdut finala de dublu de la Doha (WTA)

Tenis: Monica Niculescu şi Jelena Ostapenko au pierdut finala de dublu de la Doha (WTA)

Perechea româno-letonă Monica Niculescu/Jelena Ostapenko a fost învinsă de cuplul Nicole Melichar (SUA)/Demi Schuurs (Olanda), cu 6-2, 2-6, 10-8, vineri, în finala de dublu a turneului de tenis de la Doha (WTA), dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Favoritele numărul doi s-au impus după o oră şi 16 minute de joc, pe o vreme dificilă, cu vânt puternic.

Cele două perechi şi-au împărţit dominarea în primele două seturi, Melichar şi Schuurs câştigându-l pe primul, cu 6-2, după care Niculescu şi Ostapenko s-au impus în al doilea cu acelaşi scor. În super tiebreak, cuplul româno-leton a început cu dreptul (1-0), dar o serie de erori neprovocate au adus şase puncte consecutive adversarelor, fapt care a cântărit greu în economia meciului. Deşi Niculescu şi Ostapenko s-au apropiat la un singur punct, 8-9, letona a făcut o greşeală, iar victoria a revenit perechii americano-olandeze.

Monica Niculescu şi Jelena Ostapenko au primit un cec de 17.750 dolari şi 305 puncte WTA la dublu.

Monica rămâne cu 9 titluri WTA la dublu şi alte 18 finale jucate, în timp ce Jelena are 3 titluri (la Doha în 2018) şi 4 finale (Doha 2020).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?