Tenis: Roger Federer, în circuit până la 38 de ani

Tenis: Roger Federer, în circuit până la 38 de ani

Elvețianul Roger Federer (35 ani) a semnat un nou contract de trei ani prin care se angajează să joace la turneul de la Basel, ceea ce înseamnă că el va juca până la 38 de ani, scrie cotidianul L'Equipe.

Recent câștigător al Openului Australiei, după o finală de vis cu spaniolul Rafal Nadal (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3), Roger Federer, care are în palmares 18 titluri de Mare Șlem, nu pare presat să termine cu tenisul.

Revenit în cea mai bună formă după o întrerupere de șase luni pentru a-și trata problemele de la un genunchi, elvețianul pare că a întinerit, într-atât încât a semnat un nou contract cu turneul ATP de la Basel, turneul său de suflet, organizat în orașul său natal, care îl angajează să participe acolo până la ediția din 2019. El va avea atunci 38 de ani.

''Sunt nerăbdător să joc din nou în fața publicului meu toamna viitoare. A juca la Basel este întotdeauna un moment forte al anului'', spune cel care a câștigat de șapte ori acest turneu și a pierdut cinci finale, din 2000 și până acum.

Turneul de la Basel, un ATP 500 (categoria a 4-a, după turneele de Mare Șlem, Masters și Masters 1.000), se dispută în fiecare an la finalul sezonului. În 2017 se se va desfășura între 21 și 29 octombrie.

La 35 de ani, Federer are în palmares 18 titluri de Mare Șlem (7 la Wimbledon, 5 la Openul Australiei, 5 la US Open și unu la Roland Garros).

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…