Tenis: Simona Halep, calificare fără emoţii în sferturi de finală la Wimbledon

Tenis: Simona Halep, calificare fără emoţii în sferturi de finală la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat luni fără emoţii în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a trecut cu 6-3, 6-3 de Cori Gauff (SUA, 313 WTA).

Halep, 27 de ani, cap de serie numărul 7, s-a impus după o oră şi 14 minute, în faţa unei adversare în vârstă de numai 15 ani, venită din calificări. Fostul lider mondial a controlat jocul în ciuda replicii curajoase a foarte tinerei sale adversare.

Halep a reuşit doi aşi, iar Gauff niciunul. Românca a avut 14 greşeli neforţate, de două ori mai puţine decât adversara sa.

La finalul meciului, românca a declarat, potrivit BBC: "Sunt fericită că pot juca din nou. Acesta este unul dintre turneele mele favorite. Mă bucur că pot juca cel mai bun tenis al meu. Nu mă compar cu anul trecut pentru că atunci am câştigat Roland Garros, acest an este diferit, caut să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când păşesc pe teren''.

Accederea în sferturi i-a dus lui Halep 430 de puncte WTA şi 294.000 de lire sterline.

Următoarea adversară a lui Halep va fi chinezoaica Shuai Zhang, care a eliminat-o luni pe ucraineanca Daiana Iastremska, 6-4, 1-6, 6-2. Shuai Zhang, 30 de ani, locul 50 WTA, a atins în premieră sferturile unui turneu de Mare Şlem.

Bilanţul întâlnirilor dintre Halep şi Zhang este favorabil jucătoarei asiatice (2-1). Halep a fost învinsă de Zhang în primul tur la Australian Open în 2016.

"Sper să-mi iau revanşa", a afirmat Halep înaintea meciului cu Zhang.
AGERPRES
 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…