Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului WTA de la Lugano (Elveţia)

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului WTA de la Lugano (Elveţia)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Lugano (Elveţia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, luni, după ce a întrecut-o în trei seturi pe germanca Mona Barthel, cu 6-7 (6), 6-2, 6-4.

Cîrstea (29 ani, 103 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 37 de minute, profitând de cele 11 duble greşeli comise de Barthel (28 ani, 84 WTA). Sorana a avut 3 aşi, dar a comis şi 3 duble greşeli.

Sorana Cîrstea are acum 2-1 în meciurile directe cu Barthel, pe care a mai învins-o în 2010 în sferturi la Luxemburg, cu 6-0, 3-1 (abandon). În 2017, la Beijing, în primul tur, Barthel a câştigat cu 7-6 (4), 6-1.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 3.400 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre spaniola Carla Suarez Navarro, a doua favorită, şi slovena Polona Hercog.

La dublu, Cîrstea face pereche cu Andreea Mitu, favoritele numărul trei urmând să joace în primul tur contra cuplului Leonie Kung (Elveţia)/Clara Tauson (Danemarca).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale