Tenis: WTA a criticat prezența lui Ilie Năstase la înmânarea trofeului de la Madrid

Tenis: WTA a criticat prezența lui Ilie Năstase la înmânarea trofeului de la Madrid

Responsabilii circuitului feminin profesionist de tenis WTA au criticat prezența fostului mare tenisman român Ilie Năstase la înmânarea trofeului cu ocazia turneului de la Madrid româncei Simona Halep, care a pozat sâmbătă pe podium alături de controversatul căpitan al echipei de Fed Cup a României, informează Agenția France Presse.

"Locul său nu era pe teren astăzi (sâmbătă). El a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională (ITF) pentru atitudinea sa grosolană și noi i-am retras acreditarea în așteptarea încheierii anchetei", a afirmat Steve Simon, președintele director-general al WTA prin intermediul unui comunicat.

"A fost în același timp iresponsabil și inacceptabil din partea organizatorilor turneului de la Madrid să-i acorde un astfel de rol", a adăugat Steve Simon, precizând că o asemenea imagine umbrește prestigiul competiției, turneul de la Madrid situându-se, ca importanță, după cele de Mare Șlem și Masters.

La succesul Simonei Halep în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic (7-5, 6-7 (5), 6-2) au asistat în tribune și Nadia Comăneci, alături de Ion Țiriac, proprietarul turneului.

Năstase (70 ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și o jurnalistă, la meciul de la Mamaia (22 aprilie).

Lui Ilie Năstase i-a fost refuzată invitația și în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon (3-16 iulie).

Într-o conferință de presă susținută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte ''sexiste'' și ''rasiste'' în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.

Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.

AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...