Țiitoarea a început să albească banii furați de Dragnea/Sute de mii de euro pe proprietăți în București! Și ea, în acte, n-are bani să bea un suc

Țiitoarea a început să albească banii furați de Dragnea/Sute de mii de euro pe proprietăți în București! Și ea, în acte, n-are bani să bea un suc

Irina Tănase, iubita fostului lider PSD Liviu Dragnea, a investit anul trecut peste 350 de mii de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi, dezvăluie Rise Project

Achizițiile au fost făcute înainte și după ce Dragnea a intrat la pușcărie. 

În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, tânăra a cumpărat un apartament de 260 de mii de euro situat aproape de Casa Poporului. În portofoliul imobiliar al Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban în județul Ilfov.

Tănase are 27 de ani, și-a deschis un birou de mediator în vara anului trecut și anterior a lucrat la stat, fiind secretara lui Dragnea. În declarațiile de avere din acea perioadă a trecut doar salariile de bugetar și nu a menționat conturi bancare sau proprietăți. Un român cu salariu mediu ar avea nevoie de peste 45 de ani fără alte cheltuieli ca să strângă banii necesari achizițiilor Irinei. 

Suntem pe strada Episcop Chesarie, la numărul 21, aproape de Parlamentul României. Un bărbat repară poarta de fier forjat de la intrarea care dă acces locatarilor la curtea în care se află două clădiri. 

Cea de la stradă e o construcție veche, dărăpănată, cu ziduri scorojite, geamuri înalte și trei balcoane. Acoperișul lipsește complet pe alocuri, iar ploaia a ros și a lăsat urme adânci în pereți.

Irina Tănase și-a cumpărat un apartament la parterul blocului interbelic cu patru etaje din spatele clădirii scorojite. Geamurile au fost de curând schimbate cu termopane maronii. Sunt larg deschise și în interior se văd muncitori în salopete. Se renovează. 

Ajungem la ușa principală, prevăzută cu interfon. Nu apucăm să apăsăm pe buton că ușa se deschide și iese chiar Irina Tănase, însoțită de prietena și partenera ei de afaceri, Sînziana Hristache. Tănase e îmbrăcată lejer. Poartă șapcă, bluză albă, blazer negru, pantaloni și adidași albi. 

Reporter: Bună ziua, de la RISE Project. Știm că ați cumpărat acest apartament. 

Irina Tănase: Așa. 

Reporter: Doream să vă întrebăm de unde ați avut banii.

Irina Tănase: E treaba dumneavoastră?

Reporter: Suntem reporteri, trebuie să punem întrebări. Vrem să înțelegem niște lucruri. 

Irina Tănase: Ce vreți să înțelegeți? 

Reporter: Noi scriem aceste materiale.

Irina Tănase: De ce vă interesează? Ca ce chestie mă întrebați pe mine, ce fac eu? Sunt persoană publică cumva? 

Reporter: Conform legii, sunteți definită ca persoană publică. 

Irina Tănase: Nu aveți de ce să vă interesați, întrebați băncile, transferul s-a făcut prin bancă. Banii e clar că au fost legal, că altfel cum făceam transferul prin bancă? 

Reporter: Vroiam doar să  discutăm.

Irina Tănase: După cât ați scris despre noi, fără să mă întrebați vreodată, clar…

Reporter: Tocmai din cauza aia am venit aici. Știm că ați mai luat niște terenuri și la Piscu…

Tănase iese din curte fără să răspundă. 

Pe 24 decembrie 2019, când Irina Alexandra Tănase și-a făcut cel mai costisitor cadou imobiliar, Liviu Dragnea era deja de șapte luni în spatele gratiilor pentru angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Apartamentul, pe care a dat 260 de mii de euro, are 178 mp și un garaj de 47 de metri pătrați – cât o garsonieră mai mare. Atașat are și un teren proprietate exclusivă de 250 mp și alți 50 de mp în cotă indiviză. Locuința este într-un ansamblu de două clădiri vechi, la 1,4 km de Casa Poporului, într-un cartier de case din sectorul 4.  

Foștii proprietari s-au angajat prin contract să elibereze locuința la sfârșitul lui martie, anul acesta și au primit banii prin bancă, în ziua semnării contractului.

Ei au devenit proprietarii apartamentului după ani petrecuți prin instanțe. Rudele lor fuseseră deposedate în baza unui decret de naționalizare emis în 1950 de comuniști pentru “a salva fondul de locuințe supuse degradării din cauza sabotajului marei burghezii și a exploatatorilor care dețin un mare număr de imobile”. 

Irina Tănase a perfectat tranzacția în biroul notarial Laura Badiu și Lidia Drăgan, din centrul Bucureștiului, pe strada Regina Elisabeta. În același birou notarial a mai intrat de cel puțin două ori anul trecut când a cumpărat terenuri la pădure și margine de lac în județul Ilfov. 

Citește aici restul investigației Rise Project





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria