Timiş: Secţiile ATI nu mai au niciun loc pentru bolnavii COVID, afirmă managerul Spitalului Victor Babeş

Timiş: Secţiile ATI nu mai au niciun loc pentru bolnavii COVID, afirmă managerul Spitalului Victor Babeş

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat, marţi, că secţiile ATI nu mai au niciun loc liber pentru bolnavii COVID, urmând ca în zilele ce vin să se opereze o nouă reorganizare, pentru a ajunge la 100 de paturi de terapie intensivă în oraş.

Oancea a anunţat că decizia a fost luată în urma unor discuţii pe care le-a avut cu Curtea de Conturi, cu toţi responsabilii din structura sanitară şi cu preşedintele Casei Judeţene de Sănătate Timiş, Victor Dumitraşcu.

"Vom încerca rapid, în săptămâna aceasta, să transformăm Ortopedia de la Spitalul Judeţean Timişoara şi să revenim la primul plan, din luna februarie, să creăm 60 de locuri şi să preluăm de săptămâna viitoare Secţia de recuperare cardiovasculară ca secţie a Spitalului Victor Babeş. Acolo mai câştigăm 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen. Încercăm ca în cel mult o săptămână şi jumătate să mai câştigăm 100 de locuri. Totul se va reduce la responsabilitatea oamenilor şi îl citez acum pe doctorul Virgil Musta, care spune că lupta se dă în stradă, cu responsabilitatea noastră, a fiecăruia, şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde în afară de un loc liber de patologie pediatrică, totul este plin", a declarat Cristian Oancea, la o primă întâlnire pe care a avut-o, marţi, cu primarul ales, Dominic Fritz.

Potrivit managerului, probabil mai sunt patru-cinci locuri disponibile în unitatea mobilă de ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, în timp ce inclusiv Spitalul Municipal Timişoara şi cel din Lugoj, ca spitale suport, aveau terapia intensivă ocupată total.

"La Pneumologie avem trei locuri pentru patologia COVID, forme moderate sau severe, situaţia este în continuă dinamică. Avem medicaţii antivirale şi vom primi de la Ministerul Sănătăţii, în zilele următoare, şi Remdesivir. Niciun pacient nu este defavorizat, în acest moment, din punct de vedere terapeutic. În acest moment, în spital avem 140 de paturi pentru pacienţii COVID", a completat Cristian Oancea.

Dominic Fritz a declarat că a venit la Spitalul "Victor Babeş" pentru a se informa în legătură cu situaţia existentă.

"Am vorbit astăzi cu doamna prefect, cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), cu conducerea Spitalului Victor Babeş, să mă informez despre situaţia pandemiei, despre cum stăm cu COVID în Timişoara. Încep cu un mare mulţumesc pentru munca DSP, de la spital, care este una uriaşă. (...) De peste nouă luni, tot colectivul medical munceşte fără pauză şi este absolut admirabil. Din păcate, am ajuns la o situaţie în care nu mai sunt paturi libere, mai ales pe partea de terapie intensivă şi asta înseamnă că fiecare dintre noi trebuie să contribuie, să limităm cazurile de COVID în Timişoara. Ţine doar de noi să respectăm regulile, să purtăm măşti în spaţii închise, să evităm aglomeraţiile, să ne spălăm pe mâini, să urmărim toate aceste sfaturi pe care doctorul Virgil Musta ni le dă de atâtea luni. Am o mare speranţă că reuşim să limităm din nou aceste cazuri, prin comportamentul populaţiei, altfel o să fie o situaţie grea în spitale, dar cred că trebuie să facem tot posibilul să evităm aceasta", a afirmat primarul ales.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş s-au înregistrat 82 de noi îmbolnăviri cu COVID, dintre care 46 în Timişoara. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...