Tinerii de 25 de ani au cei mai mulți prieteni (studiu)

Tinerii de 25 de ani au cei mai mulți prieteni (studiu)

Din punct de vedere social, cel mai mare succes se înregistrează la 25 de ani, vârsta la care tinerii au cei mai mulți prieteni, se arată într-un studiu realizat de cercetători finlandezi și britanici, preluat de ch.tillate.com. După această vârstă, cercul de prieteni se reduce progresiv.

Potrivit studiului, tinerii de 25 de ani au în medie peste zece prieteni: 17 relații solide în cazul tinerelor și 19 în rândul tinerilor. Aceste cifre scad în contextul apariției unor evenimente pe parcursul vieții: căsătorie, copii, pensionare, boală etc.

Fiecare dintre aceste momente cheie împinge spre izolare, conform theconversation.com și The Washington Post. În aceste împrejurări, se întrețin relații cu un cerc restrâns de prieteni.

Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au studiat apelurile telefonice a 3,2 milioane de europeni, analizând frecvența și durata conversațiilor. Rezultatul a fost că telefoanele tinerilor de 25 de ani sună cel mai mult. Acest lucru explică parțial și singurătatea vârstnicilor, mai puțin familiarizați cu noile tehnologii de comunicare.

The Washington Post atrage totuși atenția că trebuie luate în considerație și alte metode de contactare telefonică, cum ar fi WhatsApp sau Skype.

Adolescenții își folosesc smartphone-urile mai mult pentru trimiterea de mesaje, decât pentru inițierea unor conversații telefonice, scrie slate.fr . Apelurile, chiar și rare, dovedesc mai mult trăinicia relațiilor, decât sutele de cunoștințe de pe Facebook, încheie directmatin.fr .

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...