Toader: Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară; am raporul privind activitatea DNA şi îl pot prezenta oricând

Toader: Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară; am raporul privind activitatea DNA şi îl pot prezenta oricând

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că nu va sesiza Inspecţia Judiciară (IJ) după acuzaţiile care vizează activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), el punctând că are deja un raport referitor la această instituţie, pe care îl poate prezenta oricând.

"Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară, consider că la acest moment nu mai este necesară sesizarea IJ pentru că, dacă aţi sesizat, ne-ar prelungi cu mult, ar trebui să aşteptăm soluţionarea, rezultatele verificării IJ. (...) Prin urmare, nu voi sesiza IJ (...) am raportul privind activitatea DNA-ului întocmit şi îl pot prezenta oricând, există şi varianta cealaltă, cum spuneam, prezentării în plenul Parlamentului a unui raport sinteză privind activitatea Ministerului Public, DIICOT-ul, DNA-ul. Voi reveni în ţară şi voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, pe de o parte, şi rapidă, pe de altă parte. (...) Nu are sens să mai aşteptăm IJ. Să ne spună ce? Să confirme a n-a oară ceea ce în realitate ştim, pe de altă parte să prelungească termenul de rezolvare a problemei pe care o discutăm", a declarat Toader, luni, la Antena 3.

Ministrul a precizat că nu sunt făcute presiuni asupra sa cu privire la acest subiect, arătând că au ieşit multe lucruri la iveală.

"Presiuni asupra mea în acest sens vă asigur că nu sunt. (...) Dacă lucrurile aşa stau, este foarte bine ca oamenii, românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, ca românii să vadă modul în care se respectă sau nu ceea ce Constituţia spune, prezumţia de nevinovăţie", a spus ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă raportul său va propune măsura revocării din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, el a arătat că raportul său va propune 'o măsură'.

"Chiar dacă a trecut un timp, chiar dacă unii au spus că trebuia să iau o poziţie mai repede, mai rapidă, eu apreciez contribuţia tuturor celor care din media sau din mediul privat, că sunt martori, că sunt foşti inculpaţi, români, nu contează, au contribuit la scoaterea la suprafaţă a celor semnalate. (...) Raportul meu sigur va propune o măsură", a mai declarat Toader. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu