Toader: Situaţie fără precedent în cadrul raporturilor dintre autorităţi; DNA- sancţionată de CCR

Ministrul Justiţiei, a declarat joi că, în anul 2017, a fost a fost înregistrată o situaţie fără precedent în cadrul raporturilor dintre autorităţile publice din România, în care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sancţionată de Curtea Constituţională pentru comportament lipsit de loialitate.

"În primul rând, am reţinut o situaţie fără precedent în cadrul raporturilor dintre autorităţile publice din România. Repet, o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice. Într-un singur an de zile, în 2017, au fost înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, conflicte în cadrul cărora Direcţia Naţională Anticorupţie, prin conducerea acesteia, a fost chemată în faţa instanţei de contencios constituţional. Trei conflicte juridice de natură constituţională, în care Curtea Constituţională a circumstanţiat în mod ferm competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în două dintre acestea sancţionând comportamentul lipsit de loialitate, comportamentul neconstituţional din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a spus Toader înr-o declaraţie de presă.

Ministrul Justiţiei a mai spus că, în mai puţin de jumătate de an, DNA a fost chemată de Curtea Constituţională pentru încă două conflicte de natură constituţională.

"Am arătat prin raportul de analiză a activităţii procurorului şef DNA că, în sine, constatarea unui singur conflict juridic de natură constituţională nu are aptitudinea de a determina revocarea conducătorului instituţiei care a produs conflictul. Asta o spuneam în martie 2017. Conduitele contrare Constituţiei, izolate, pot fi corectate, aceasta fiind, de altfel, şi raţiunea consacrării constituţionale a unui instrument adecvat şi stabilirea în mod corespunzător a competenţei Curţii Constituţionale, de soluţionare a acestui conflict. Concluziile sunt în mod evident diferite, atunci când încălcarea Constituţiei depăşeşte limitele de competenţă prevăzute de Constituţie şi de lege, atunci când încălcările devin sistematice. În mai puţin de jumătate de an de la publicarea deciziei numărul 68 din 2017, Direcţia Naţională Anticorupţie, prin conducerea acesteia, a fost chemată iarăşi în faţa Curţii Constituţionale, pentru încă două conflicte de natură constituţională", a precizat Toader. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X