Trump, despre cazul Khashoggi: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a început o investigaţie, răspunsurile vor veni

Trump, despre cazul Khashoggi: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a început o investigaţie, răspunsurile vor veni

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, i-a spus preşedintelui Donald Trump că este în desfăşurare o investigaţie privind dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, editorialist la publicaţia The Washington Post, iar răspunsurile vor veni curând, transmite dpa, care citează o postare pe Twitter a liderului de la Casa Albă.

Prinţul "mi-a spus că a început deja, şi se va extinde rapid, o investigaţie completă şi aprofundată în această chestiune", a scris Trump marţi, adăugând că răspunsuri vor veni curând, iar Mohammed bin Salman a negat total că ar fi avut cunoştinţă de ce s-a întâmplat la consulatul saudit din Turcia.

Donald Trump a notat că discuţia telefonică a avut loc în timp ce prinţul moştenitor se afla la Riad alături de secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Potrivit AFP, Pompeo este aşteptat miercuri în Turcia, venind din Arabia Saudită, unde a mers marţi pentru a discuta despre dispariţia la Istanbul în urmă cu două săptămâni a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Ministerul de Externe turc a precizat că Mike Pompeo va efectua o vizită de lucru în Turcia, fără a menţiona cazul lui Jamal Khashoggi.

Vizita şefului diplomaţiei americane se va concentra pe relaţiile bilaterale, pe situaţia din Siria şi pe probleme regionale şi internaţionale, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Referindu-se la posibilitatea acestei vizite, ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu a declarat că Mike Pompeo va informa Turcia în legătură cu discuţiile sale de la Riad.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad şi editorialist la publicaţia The Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale din Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenie turcă.

Oficiali turci au declarat că Jamal Khashoggi a fost ucis de un comando saudit venit special de la Riad. Arabia Saudită a negat orice implicare.

Trimis de preşedintele american Donald Trump la Riad, secretarul de stat american s-a întâlnit marţi cu regele Salman al Arabiei Saudite, apoi cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, care a subliniat în cadrul întrevederii cu Mike Pompeo legăturile 'vechi şi puternice' între Washington şi Riad.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat american Heather Nauert, care l-a însoţit pe Mike Pompeo, acesta din urmă a discutat cu omologul său saudit Adel al-Jubeir despre 'importanţa unei investigaţii aprofundate şi transparente' în cazul jurnalistului saudit dispărut.

Pe de altă parte, tot marţi, conform unui fragment dintr-un interviu pentru Fox Business Network, preşedintele Donald Trump a spus că "ar fi rău" dacă regele saudit sau prinţul moştenitor au ştiut despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...