Trump distribuie pe Twitter înregistrări video antimusulmane

Trump distribuie pe Twitter înregistrări video antimusulmane

Contul de Twitter al președintelui american Donald Trump a publicat miercuri mai multe înregistrări video antimusulmane, într-un șir de redistribuiri, relatează dpa.

Trump a distribuit trei înregistrări video consecutive din contul lui Jayda Fransen, lider adjunct al grupului de extremă-dreaptă Britain First.

Primul clip ar arăta un "migrant musulman" lovind un "băiat olandez" în cârje. Următorul arată un bărbat "musulman" aruncând la pământ o statuie a Fecioarei Maria care se sparge în bucăți. Președintele american a distribuit apoi o imagine pe care era scris următorul text: "O mulțime islamistă împinge un adolescent de pe acoperiș și îl bate până la moarte!".

Trump a postat cele trei înregistrări video la un interval de câteva minute una după cealaltă înainte de ora locală 07.00 (12.00 GMT).

Trump și-a atras numeroase critici pentru politici și remarci controversate, inclusiv o afirmație făcută pe când era candidat și prin care cerea interzicea intrării tuturor musulmanilor în Statele Unite.

Jayda Fransen, 31 de ani, a fost arestată în septembrie și la începutul acestei luni pentru presupuse infracțiuni motivate de ură în timpul unor mici proteste în Irlanda de Nord și sudul Angliei.

La scurt timp după Trump, ea a postat pe Twitter: "Donald Trump însuși a transmis mai departe aceste înregistrări video... Dumnezeu să te binecuvânteze, Trump!".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ploi, grindină și vijelii anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

2 O avea chiloți pe ea?

3 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei

4 DNA anunță oficial care este „faza” cu Coldea

5 Reacția categorică a lui Gică Hagi, după ce Ianis a fost scos la vânzare de Rangers