Turcia: Peste 26.000 de persoane au fost reținute în urma tentativei de puci din 15 iulie

Turcia: Peste 26.000 de persoane au fost reținute în urma tentativei de puci din 15 iulie

Peste 26.000 de persoane au fost reținute în urma tentativei de lovitură de stat desfășurată în Turcia pe 15 iulie, a anunțat marți ministrul justiției turc Bekir Bozdag, citat de Reuters.

Într-un interviu acordat agenției de presă Anadolu, oficialul turc a afirmat că 16.000 de persoane au fost arestate oficial în cadrul anchetei declanșate după tentativa de puci de la finalul lunii iulie, în timp ce situația altor 6.000 de persoane aflate în detenție este în curs de procesare.

Un număr de 7.668 de persoane se află sub investigație fără a fi reținute sau arestate, a adăugat oficialul turc.

Un tribunal din Istanbul a emis joi un mandat de arestare împotriva predicatorului Fethullah Gülen, autoexilat din 1999 în statul american Pennsylvania. În mandatul de arestare, fostul imam este acuzat că "a ordonat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie", care a creat un vid de putere timp de câteva ore și a dus la moartea a 272 de persoane. Aceste demers a deschis calea unei solicitări formale adresate SUA pentru extrădarea lui Gülen, pe care președintele turc Recep Tayyip Erdogan îl consideră dușmanul său.

Cei mai înalți responsabili din Turcia au cerut deja de mai multe ori Statelor Unite extrădarea 'teroristului' Gülen. SUA au solicitat Ankarei să furnizeze probe privind implicarea lui Gülen în tentativa de răsturnare a puterii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…