Turiști britanici, impresionați de România: „Mă simt un pic mințit. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare” VIDEO

Turiști britanici, impresionați de România: „Mă simt un pic mințit. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare” VIDEO

După ce, printr-o întâmplare, au ajuns în România, un vlogger britanic și soția sa au rămas plăcut impresionați de ce au găsit aici și au concluzionat că presa britanică le-a oferit o imagine greșită despre România.

Vlogger britanic Josef Roberts a mărturisit că, inițial, intenționa să ajungă Istanbul, în Turcia, dar că a ales România la întâmplare, ca alternativă și că înainte de a veni aici avea unele îngrijorări din cauza imaginii pe care presa britanică a creionat-o despre țara noastră.

„Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit”, a explicat Josef Roberts, citat de playtech.ro .

Vloggerul britanic a mărturisit că se simte „un pic mințit” de prejudecățile vedhiculate cu privire la România.

„Îmi amintesc că am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 și îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare” a mai spus Josef Roberts.

„Este periculos acolo, aveți grijă!”

Josef Roberts a rămas neaștreptat de plăcut surprins după această vizită.

Istoria este fascinantă (...). Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată). Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: <<Oh, mergeți în România>>, <<De ce mergeți în România?>>, <<Este periculos acolo, aveți grijă!>> Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare (...). Toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor. Au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română”, a mai spus vloggerrul.

Turistul britanic a adăugat că „dacă ne uităm la statisticile de criminalitate, Bucureștiul este mai sigur decât Londra!”.

„Faceți-o!”

Josef Roberts își încheie postarea pe TikToc cu un îndemn pentru turiști de a vizita România.

„Dacă vreodată v-ați îngrijorat oricât de puțin să veniți în locuri precum România, faceți-o!”, a mai spus vloggerrul britanic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante