Ucraina: Șapte soldați uciși în estul separatist, cel mai grav bilanț începând din mai

Ucraina: Șapte soldați uciși în estul separatist, cel mai grav bilanț începând din mai

Șapte soldați ucraineni au fost uciși în luptele dintre rebelii proruși și forțele guvernamentale în estul Ucrainei, acesta fiind cel mai grav bilanț începând din luna mai, a anunțat marți armata ucraineană, potrivit AFP.

''În cursul ultimelor 24 de ore, în confruntări șapte soldați ucraineni au fost uciși și 14 au fost răniți'', a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lâsenko.

Situația rămâne tensionată în regiunea Lugansk, unul dintre fiefurile rebelilor proruși, mai ales în localitățile Propasna, Krimske și Stanița Luganska.

''În medie, fiecare schimb de focuri durează o jumătate de oră, dar poate continua până la două ore, cum a fost cazul ieri (luni) la Stanița Luganska'', a explicat Lâsenko.

Confruntări au avut loc și la Gorlivka, în regiunea Donețk.

Peste 9.400 de persoane au fost ucise de la declanșarea ostilităților în estul Ucrainei, în aprilie 2014. În pofida mai multor acorduri de încetare a focului, confruntări armate au loc aproape cotidian de-a lungul liniei frontului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu