Udrea către deputați: Am transformat Parlamentul în cârpa sistemului, în sacul de box al propagandei

Udrea către deputați: Am transformat Parlamentul în cârpa sistemului, în sacul de box al propagandei

Deputatul Elena Udrea a afirmat marți că, din frică și "mânați de interese meschine", parlamentarii au transformat cea mai importantă instituție a democrației din România în "cârpa de șters pe jos a sistemului", apreciind că s-a ajuns "ca pe vremea lui Ceaușescu, totul fiind raportat la noua securitate".

"Dragi colegi, noi am discreditat cea mai importantă instituție a democrației din România, am transformat Parlamentul în cârpa sistemului, în sacul de box al propagandei care aruncă pe această instituție cu zoaie ori de câte ori cineva îndrăznește să se întrebe ce se întâmplă cu această țară. (...) Fricoși și mânați de interese meschine nu am făcut nimic din ceea ce trebuia să facem pentru ca sistemul să nu prindă puterea pe care a prins-o astăzi în România. (...) Personal, mă simt ca într-un moment de stand up comedy sau de stand up tragicomedy. Am toate motivele să solicit la Cartea Recordului să se înregistreze acest caz. N-a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri de arestare preventivă, de reținere, de urmărire penală și totul într-un an și jumătate. Doar pentru mine ați fost obligați să votați de 16 ori și astăzi veți mai vota încă o dată. Să sperăm că este ultima. Unii ar spune că este prea mult, că se consumă prea multă energie pentru îngroparea unui singur om. Alții ar zâmbi și ar afirma că este evident că am devenit 'acarul Păun' al României și inculpatul de serviciul. Ori de câte ori sistemul are o problemă pe care vrea să o mușamalizeze, de acoperit, ori de câte ori ceva nu merge conform planurilor sistemului, mai apare un dosar, o acuzație la adresa Elenei Udrea", a susținut ea în plenul Camerei Deputaților înainte de votul la cererea DNA privind începerea urmării penale în cazul său.

Elena Udrea nu le-a cerut deputaților să voteze într-un fel sau altul.

"Dimpotrivă, mi-ați face un bine dacă ați vota pentru începerea urmării penale, pentru că, altfel, acest moment de astăzi va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îți oferă imunitate. Este de fapt ceva între 'la revedere' și o slujbă de veșnică pomenire pentru actualul legislativ. Acest Parlament, din care fac și eu parte, este cel mai laș și nepregătit de după istoria din 1989. Dintr-un amestec de frică, incompetență și ignoranță, noi am permis ca această țară să fie acaparată de sistem. Am făcut legi care întăresc puterea sistemului, acționăm la comandă ascunsă — legea alegerilor, legea finanțării partidelor, legea educației de aprobare a ordonanței privind plagiatele. (...) Din cauza noastră există astăzi academia științelor securității naționale. Am scăpat serviciile de sub control... Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaștri să nu fie implicat. (...) Ne-am întors pe vremea lui Ceaușescu, totul este raportat la noua securitate. Am permis și încurajat toate abuzurile procurorilor și prin voturile noastre am girat practica arestărilor preventive la 10 ani de la comiterea presupuselor fapte", a susținut ea.

Udrea a evidențiat faptul că "proiectul de revizuire a Constituției a rămas abandonat și nu mai are nimeni curajul să deschisă discuția pe această temă".

"Asistăm pasiv la distrugerea capitalului românesc. (...) Și din cauza noastră presa a devenit o măciucă a manipulării. Trebuia să creăm facilități fiscale pentru o presă independentă în loc să permitem subordonarea sa în fața intereselor unor securiști mai vechi și mai noi. Am permis instalarea unui guvern incompetent și numit din afara României, care conduce această țară în interesul altora, vânzând tot ce mai avem, dar nefiind în stare să cheltuie un euro din bani europeni, din banii alocați României. Au făcut ce au vrut cu banii românilor și noi tăcem complici. (...) Sunt încercări de a mi se închide gura și de discreditare. Sunt parte din planul sistemului de a vă inocula teama, spaima în rândul clasei politice, de a vă face să tremurați în bănci și de a executa astăzi un plan de manipulare uriașă în vederea acaparării totale și definitive a puterii", a mai susținut deputata.

Ea le-a mai spus colegilor săi parlamentari că pentru oricare dintre cele două acuzații care i se aduc de procurori pot fi acuzați la rândul lor "mâine".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat