ULTIMA ORĂ Răsturnare de situație pe frontul din Ucraina! Armata Rusiei a recâștigat inițiativa și a început ofensiva majoră în regiunea Lugansk!

ULTIMA ORĂ Răsturnare de situație pe frontul din Ucraina! Armata Rusiei a recâștigat inițiativa și a început ofensiva majoră în regiunea Lugansk!

Armata rusă a preluat inițiativa pe câmpul de luptă pentru prima dată din august 2022. Trupele lui Putin au lansat o ofensivă majoră în regiunea Lugansk, dar forțele ucrainene îi împiedică să obțină un succes semnificativ, potrivit celei mai recente analize făcute de analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului .

Trupele rusești au început o ofensivă majoră în LuganskFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Ritmul operațiunilor rusești de-a lungul liniei Svatove-Kreminna din vestul regiunii Lugansk a crescut semnificativ în ultima săptămână, surse rusești raportând că trupele Moscovei atacă liniile de apărare ucrainene și fac progrese minore de-a lungul frontierei Harkov-Lugansk, în special la nord-vest de Svatove, lângă Kupiansk, și la vest de Kreminna.

Imaginil care au fost confirmate prin geolocalizare a luptelor au confirmat succesele rusești în zona Dvorichne, la nord-vest de Svatove.

Angajarea unor elemente semnificative din cel puțin trei mari divizii rusești pentru operațiuni ofensive în acest sector indică faptul că ofensiva rusă a început, chiar dacă până în prezent forțele ucrainene împiedică forțele rusești să obțină câștiguri semnificative.

Potrivit experților, implicarea unor părți semnificative din cel puțin trei mari divizii rusești în operațiunile ofensive din acest sector indică faptul că ofensiva rusă a început, chiar dacă până acum forțele ucrainene au împiedicat trupele trimise de Putin să obțină un succes semnificativ.

ISW consideră că ofensiva rușilor nu a căpătat încă un impuls maxim: comandamentul rus nu a activat încă unități ale Diviziei 2 de pușcași motorizați (Armata 1 de tancuri a Gărzii, Districtul Militar de Vest), care a fost desfășurată în ianuarie în regiunea Lugansk, după ce a fost trimisă în Belarus.

Trupele ucrainene pot lansa o contraofensivă

Deși forțele rusești din regiunea Lugansk dețin în prezent inițiativa, în sensul că forțele rusești stabilesc termenii de angajare, punând capăt perioadei de inițiativă ucraineană din august 2022, capacitatea de luptă a rușilor ar putea duce la un punct culminat pe linia Svatove-Kreminna, fără a atinge obiectivul de a captura întreaga regiune Lugansk și Donețk, obiectivul declarat de Kremlin.

Acest punct culminant este probabil să creeze o oportunitate pentru ca forțele ucrainene să o folosească pentru propria contraofensivă, cred analiștii de la ISW.

Comandamentul așa-numitei Miliții a autoproclamatei Republici Populare Donețk ar fi preluat controlul unui batalion de artilerie rusesc, probabil ca parte a unui efort de a consolida forțele degradate din Donețk înaintea unei iminente ofensive rusești.

Este probabil ca Ministerul rus al Apărării să încerce să remedieze eficiența scăzută a forțelor din Donbas prin integrarea rapidă a personalului rus.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa