ULTIMA ORĂ Se pensionează judecătorul „killer” Ionuț Matei, membru în completele care i-au condamnat pe Adrian Năstase, miliardarul Beny Steinmetz și Remus Truică

ULTIMA ORĂ Se pensionează judecătorul „killer” Ionuț Matei, membru în completele care i-au condamnat pe Adrian Năstase, miliardarul Beny Steinmetz și Remus Truică

Ionuț Matei, unul dintre judecătorii din completul care recent a dat decizia din dosarul Ferma Băneasa și-a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Solicitarea a fost depusă luni, însă deocamdată nu a fost stabilit un termen de discutare a acesteia, conform surselor.

În vârstă de aproximativ 50 de ani, Matei a cerut ca pensionarea să fie în vigoare începând cu data de 1 iunie, au mai explicat sursele G4Media.ro.

La sfârșitul anului trecut, completul din care a făcut parte și Matei i-a trimis după gratii pe omul de afaceri Remus Truică, dar și pe avocatul Robert Roșu de la casa de avocatură Țuca, Zbîrcea și asociații și i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și pe așa zisul prinț Paul al României, însă aceștia se sustrag executării pedepsei.

Condamnarea avocatului a stârnit protestele unor avocați din România sub hashtagul #JeSuisRobert, dar și ale unor asociații internaționale ale avocaților.

Ionut Matei este judecător din 1995, a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu sustinut in prezenta fostului șef al sectiei penale, Anton Pandrea. A activat la Judecătoria Sectorului 3, Tribunalul București și Curtea de Apel București.

Matei a făcut parte și din completul ce l-a condamnat definitiv pe fostul premier Adrian Năstase la închisoare cu executare.

Foto: Judecătorul Ionuț Matei (InquamPhotos / Octav Ganea)


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 În România nimic nu este întâmplător...

4 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…