ULTIMA ORĂ Se pensionează judecătorul „killer” Ionuț Matei, membru în completele care i-au condamnat pe Adrian Năstase, miliardarul Beny Steinmetz și Remus Truică

ULTIMA ORĂ Se pensionează judecătorul „killer” Ionuț Matei, membru în completele care i-au condamnat pe Adrian Năstase, miliardarul Beny Steinmetz și Remus Truică

Ionuț Matei, unul dintre judecătorii din completul care recent a dat decizia din dosarul Ferma Băneasa și-a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Solicitarea a fost depusă luni, însă deocamdată nu a fost stabilit un termen de discutare a acesteia, conform surselor.

În vârstă de aproximativ 50 de ani, Matei a cerut ca pensionarea să fie în vigoare începând cu data de 1 iunie, au mai explicat sursele G4Media.ro .

La sfârșitul anului trecut, completul din care a făcut parte și Matei i-a trimis după gratii pe omul de afaceri Remus Truică, dar și pe avocatul Robert Roșu de la casa de avocatură Țuca, Zbîrcea și asociații și i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și pe așa zisul prinț Paul al României, însă aceștia se sustrag executării pedepsei.

Condamnarea avocatului a stârnit protestele unor avocați din România sub hashtagul #JeSuisRobert, dar și ale unor asociații internaționale ale avocaților.

Ionut Matei este judecător din 1995, a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu sustinut in prezenta fostului șef al sectiei penale, Anton Pandrea. A activat la Judecătoria Sectorului 3, Tribunalul București și Curtea de Apel București.

Matei a făcut parte și din completul ce l-a condamnat definitiv pe fostul premier Adrian Năstase la închisoare cu executare.

Foto: Judecătorul Ionuț Matei (InquamPhotos / Octav Ganea)



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa