ULTIMA ORĂ/Oficial chinez anunţă valul doi al epidemiei cu virus Wuhan. Culmea tupeului, Partidul dă vina pe străini

ULTIMA ORĂ/Oficial chinez anunţă valul doi al epidemiei cu virus Wuhan. Culmea tupeului, Partidul dă vina pe străini

China se confruntă cu un nou focar de virus Wuhan şi învinovăţeşte străinii pentru un număr tot mai mare de infecţii detectate în rândul celor care intră în ţară.

Unul dintre cei mai importanţi experţi de la Beijing care se ocupă de criză, profesorul Li Lanjuan, este "foarte îngrijorată de faptul că numărul cazurilor importate ar putea declanşa o altă epidemie de amploare în ţara noastră", relatează  Daily Mail .

Comentariul ei a survenit după ce oficialii din domeniul sănătăţii au raportat primul caz despre care regimul comunist afirmă că a contractat boala de la o altă persoană care se întorcea din străinătate.

Oficialii de la Wuhan au fost acuzaţi că au minţit şi manipulat date, cel puţin cu ocazia vizitei liderului chinez Xi Jinping în Wuhan,  potrivit unui medic local  citat de Japan Times şi Kyodo News.

Medicii din Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, susţin că au diagnosticat un pacient cu coronavirus care s-a îmbolnăvit după ce ar fi avut contact strâns cu o persoană care a intrat în China din Turcia. Bărbatul de 54 de ani, cunoscut sub numele de familie Jin, a suferit dureri musculare şi slăbiciune accentuată pe 17 martie. El a fost internat pe 20 martie cu o uşoară febră şi a avut rezultat pozitiv la teste a doua zi.

Conform variantei oficiale, Jin a avut o legătură strânsă cu un alt caz confirmat, doamna Lin, în vârstă de 34 de ani, care a stat la Istanbul în perioada 22 ianuarie - 8 martie într-o călătorie de afaceri. Lin a zburat înapoi la Guangzhou, pe 9 martie, prin Bangkok. Nu a prezentat niciun simptom la intrarea în ţară şi a rămas mult în casă după aceea.

Ea a fost diagnosticată pe 21 martie, după ce autoritatea de boli infecţioase a oraşului i-a făcut un test.

După ce liderul comunist Xi Jinping a vizitat oraşul Wuhan la jumătatea lunii martie, propaganda regimului comunist a început să pregătească terenul pentru declararea stingerii epidemiei. Regimul comunist are nevoie de acest lucru pentru a cere chinezilor să se întoarcă la serviciu. Epidemia de virus Wuhan a lovit masiv economia chineză, care suferea probleme ale sistemului financiar şi avea o bulă a creditelor împovărătoare. Prăbuşirea economiei ar însemna sfârşitul erei comuniste în China.

Cu toată nevoia de restart economic, odată ce chinezii revin la muncă, un nou val de epidemie este aproape sigur. Astfel că, după cum a semnalat analistul Chris Chappel de la China Uncensored  într-un material postat recent , Partidul are de înfruntat o dilemă - o variantă este să ţină chinezii acasă pentru a-i proteja, alta este să-i aducă la muncă pentru a încerca să salveze Partidul.

Chris Chappel arăta că, cel mai probabil, regimul comunist va încerca să dea vina pe străini pentru apariţia celui de-al doilea val de epidemie, după ce, în ultimele săptămâni a încercat să-şi creeze imaginea de învingător în lupta cu virusul Wuhan, dând lecţii ţărilor occidentale - în special Italiei - despre modul în care ar putea stăvili epidemia.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa