Umilit în alegeri, Tăriceanu și-a retras partidul din ALDE Europa fără să mai aștepte să fie exclus

Umilit în alegeri, Tăriceanu și-a retras partidul din ALDE Europa fără să mai aștepte să fie exclus

Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a părăsit grupul ALDE Europa, după o perioadă tensionată, marcată de amenințări reciproce. Guy Verhofstadt, liderul familiei europene, a criticat deseori prestația ALDE Ro în materie de stat de drept și justiție și chiar a cerut, în această primăvară, excluderea, informează G4Media .

La rândul său, Tăriceanu a i-a transmis lui Verhofstadt, înainte de alegerile europene, că ALDE Ro nu-l va mai sprijini în Parlamentul European.

Rezultatele de la scrutinul de duminică au făcut însă din această amenințare un foc tras în gol, întrucât ALDE Ro nu a reușit să treacă pragul electoral, deci nu va mai face parte din legislativul de la Bruxelles.

Norica Nicolai, până acum europarlamentar ALDE Ro, a confirmat, joi, că formațiunea sa nu mai este parte a ALDE Eu.

La ultimul miting din campania pentru europarlamentare, Alianța 2020 USR PLUS a beneficiat de prezența pe scenă a lui Guy Verhofstadt. De altfel, USR și PLUS s-au alăturat deja ALDE Eu, la fel și formațiunea En March, fondată de președintele Franței, Emmanuel Macron.

Postarea integrală a lui Alin Cristian Mituță, membru PLUS:

ALDE România nu mai este membru al partidului ALDE european, după ce nu a mai așteptat decizia iminentă de a fi exclus, retrăgându-se de bunăvoie.

Așteptăm cu interes și decizia Socialiștilor europeni în legătură cu PSD, cu care au înghețat relațiile înainte de alegeri, dar și decizia PPE legată de iliberalii de la Fidesz.

La fel ca România, Europa are nevoie să înceapă să-și construiască viitorul pe curat. Noi, USR PLUS, asta facem deja construind un nou grup politic care să revigoreze proiectul european și să-l scoată din stagnarea în care se află de mulți ani.

Pentru prima dată de la intrarea în UE avem șansa de a conta cu adevărat în Europa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...