Un australian, considerat un important recrutor pentru gruparea Stat Islamic, arestat în Turcia, confirmă Canberra

Un australian, considerat un important recrutor pentru gruparea Stat Islamic, arestat în Turcia, confirmă Canberra

Un cetățean australian, considerat a fi un important recrutor pentru gruparea jihadistă Stat Islamic, a fost arestat de autoritățile turce și va face obiectul unei cereri oficiale de extrădare în Australia, a confirmat, sâmbătă, guvernul australian, transmite Reuters.

Un bărbat despre care se crede a fi Neil Prakash, căruia i s-au atribuit mai multe planuri de atentate pe teritoriul australian, a fost reținut și interogat în Turcia de către autoritățile din această țară, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului, într-o declarație prin e-mail.

"Arestarea persoanei despre care noi credem că este Prakash este rezultatul colaborării strânse între autoritățile din Australia și Turcia", a spus acesta.

Născut la Melbourne, Prakash a apărut în videoclipuri ale Statului Islamic și în reviste și a recrutat activ bărbați, femei și copii în Australia, pe care îi încuraja să comită atentate.

Australia anunțase în luna mai, în baza unor informații americane, că Neil Prakash a fost ucis într-un atac aerian la Mosul, în 29 aprilie.

Dar The New York Times a relatat vineri că Prakash a fost rănit în atac și a supraviețuit. Guvernul australian a confirmat ulterior că el este în viață.

Anul trecut, Australia anunțase sancțiuni financiare împotriva lui Prakash, avertizând că orice persoană care îi va furniza sprijin financiar riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...