Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că un fost poliţist din Capitală nu poate justifica peste 100.000 de euro prin veniturile obţinute.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 465.507 lei (echivalentul a 106.554 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Marius Maghiari, în perioada exercitării funcţiei publice cu statut special (poliţist).

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Marius Maghiari.

Fost şef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră a Capitalei, Marius Maghiari a fost trimis în judecată în anul 2016 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, alături de alţi poliţişti, într-un dosar în care este acuzat că a muşamalizat un accident rutier pe care l-a produs.

Pe de altă parte, ANI a stabilit că alţi cinci poliţişti s-au aflat în stare de incompatibilitate.

Astfel, Adrian Buzică şi Virgil Stan, funcţionari publici cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Poliţia Municipiului Mangalia, s-au aflat în incompatibilitate în perioada 2017 - 2020, când au deţinut şi exercitat simultan cu funcţia de agent de poliţie rutieră şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, activităţile desfăşurate în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuţiile exercitate în calitate de funcţionar public cu statut special.

De asemenea, Sorin Ionescu şi Marian Andrei Badea, agenţi de poliţie rutieră în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, s-au aflat în incompatibilitate în perioada 28 august 2008 - 4 martie 2020, respectiv 15 ianuarie 2019 - 1 martie 2020, întrucât au exercitat simultan şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale.

Daniel Florea, poliţist local - şef Birou Evidenţa Persoanelor în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Ploieşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 2 aprilie 2019, deoarece exercită simultan cu funcţia de şef Birou Evidenţa Persoanelor şi calitatea de membru al Comisiei pentru administraţie publică şi ordine publică din cadrul Consiliului Economic şi Social (instituţie publică), încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (1) şi alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003. AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa